Eveniment fotbalistic de zile mari, astăzi, la Universitatea din Petroșani

Home Stiri la zi Eveniment fotbalistic de zile mari, astăzi, la Universitatea din Petroșani
Eveniment fotbalistic de zile mari, astăzi, la Universitatea din Petroșani

Universitatea din Petroșani găzduiește astăzi un important eveniment sportiv, menit să marcheze într-un mod inedit aniversarea celor 70 de ani de la înființarea instituției academice din Valea Jiului.

”Sportul a creat întotdeauna emulație, iar sportul în Valea Jiului a fost sinonim cu Jiul Petroșani. O societatea nu poate exista fără educație iar simbolul educației pentru Valea Jiului și Hunedoara este Universitatea din Petroșani. Am apelat la sprijinul profesorilor Universității din Petroșani care cochetează cu sportul și am găsit și o deschidere totală pentru a susține educația prin sport, a sportivilor de legendă ai echipei Jiul Petroșani și astfel am organizat acest eveniment”, explică prof.univ.dr.ing.habil. Eduard Edelhauser, prorector al Universității din Petroșani și Președintele Consiliului de Administrație al Clubului Știința Petroșani.

Astfel, vineri 13 aprilie se vor afla față în față 14 profesori ai Universității din Petroșani care vor îmbrăca tricourile clubului Știința Petroșani, care în acest an sărbătorește 70 de ani de existență, cu 17 jucători ai echipei Jiul Petroșani care au evoluat în mare parte în prima ligă între anii 1975 și 2010.

Căpitanul și golgeterul echipei de fotbal a profesorilor, Cristian Costa spune, la rândul său, că anul a început extraordinar pentru echipa de fotbal a profesorilor Universității din Petroșani, care a reușit să cucerească la începutul lunii martie Cupa Primăverii, organizată de organizațiile studențești din cadrul universității, iar la sfârșitul lunii martie Cupa Basarabiei învingând echipa de fotbal a studenților basarabeni. ”Încurajați de aceste succese echipa de fotbal a profesorilor ridică ștacheta la un alt nivel – Jiul Petroșani, echipa fanion a Văii Jiului, formație care nu are meciuri în picioare de la frumosul eveniment organizat în luna iunie 2017, și de la care sperăm să smulgem un egal” a declarat căpitanul și golgeterul echipei de fotbal a profesorilor, Cristian Costa, la conferința de presă organizată ieri la baza sportivă a Universității din Petroșani.

Acesta a anunțat și componența nominală a echipelor care se vor alinia la startul competiției de astăzi, la care sunt invitați toți iubitorii fotbalului din Valea Jiului, dar și viitorii absolvenți care vor să urmeze cursurile la Universitatea din Petroșani.

”Sperăm că evenimentul să ofere un prilej de bucurie pentru locuitorii Văii Jiului care vor putea să își revadă idolii fotbalistici din ultimii 40 de ani, dar și pentru elevii Văii Jiului care sunt așteptați să vină să studieze și să beneficieze de frumoasa bază sportivă de la Universitatea din Petroșani”, a conchis organizatorul evenimentului sportiv, Eduard Edelhauser.