Elevii din Vulcan ai artistului Kriss Falticska, expozanți la Galeria de artă ”Iosif Tellmann” din Lupeni

Home Cultură Elevii din Vulcan ai artistului Kriss Falticska, expozanți la Galeria de artă ”Iosif Tellmann” din Lupeni
Elevii din Vulcan ai artistului  Kriss Falticska, expozanți la Galeria de artă ”Iosif Tellmann” din Lupeni

Pentru că în familia Falticska, dragostea pentru artă este ereditară, tânărul artist lupenean Kriss Falticska a reușit să le insufle dragostea pentru culoare, penel și șevalet, multora dintre elevii săi de la Colegiul Tehnic ”Mihai Viteazu” și Școlile gimnaziale nr.1 și nr. 5 din Vulcan, care fac parte din ”familia” sa lărgită.

Rezultatul muncii de la orele de desen din primul semestru al anului școlar  al iubitorilor de frumos coordonați de prof. Kriss Falticska au fost prezentate sâmbătă, 14 aprilie, publicului iubutor de artă din Valea Jiului, în cadrul unei expoziții găzduite de galeria de artă ”Iosif Tellmann” din Lupeni.

Peste 150 de desene, grafică și acuarelă, realizate de elevii profesorului Kriss Falticska au fost urcate pe simeze, expoziția fiind intitulată ”Desen şi culoare”. Lucrările abordează teme variate, de la portete la peisaje, de la flori şi animale până la figuri geometrice stilizate sau personaje din desene animate.

Vernisajul expoziției care poate fi vizionată până la data de 3 mai, la galeria de artă din Lupeni, s-a bucurat de participarea unui numeros public, format din elevi, cadre didactice, membrii ai Asociaţiei Culturale ”Iosif Tellmann” și reprezentanți ai administrației locale din Lupeni.

Text&foto: Antoneta DUBAN