Winkler: ”UE trebuie să câștige bătălia cu sărăcia și creșterea inegalității”

Home Politică Winkler: ”UE trebuie să câștige bătălia cu sărăcia și creșterea inegalității”

Cea mai mare bătălie pe care Europa trebuie să o câștige este cea cu sărăcia și creșterea enormă a disparităților și a inegalității, a fost principalul mesaj al deputatului Iuliu Winkler (UDMR, PPE) cuprins în declarația sa scrisă cu ocazia dezbaterii de la Strasbourg referitoare la viitorul Europei al cărui invitat a fost președintele Franței, Emmanuel Macron.

”Campania Dvs., d-le președinte Macron, l’Europe en marche! ne reamintește că într-adevăr, noi, europenii, suntem cu toții în marș, confruntându-ne cu mai multe bătălii, pe care am face bine să le câștigăm, dacă dorim ca Uniunea noastră să existe și pentru generațiile viitoare. Dintre toate, cea mai mare bătălie este cea cu disparitățile enorme, cu creșterea inegalității și cu sărăcia. Pentru milioane de europeni, viața în demnitate este de neatins, pur și simplu pentru că ei trăiesc într-o sărăcie disperată! Aceste mase sunt manipulate de populiști și anti-europeni”, a precizat Winkler în documentul menționat.

Potrivit europarlamentarului UDMR, UE nu va câștiga acest război cu un nou ministru de finanțe pentru Europa, nici prin crearea unui parlament special pentru eurozonă și nici cu o Europă cu două viteze.

”UE va câștiga lupta împotriva sărăciei prin refacerea solidarității între toți membrii săi, prin consolidarea politicilor de coeziune și printr-o finanțare mai bună a politicilor sale comune!”, a afirmat Winkler.

Dezbaterea de marți din plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg este a patra dintr-o serie de dezbateri între liderii naționali și deputații europeni. Până acum, la dezbaterile cu privire la viitorul Europei desfășurate în PE au participat premierul irlandez Leo Varadkar, premierului croat Andrej Plenkovic și premierului portughez Antonio Costa. Următoarea dezbatere va avea loc în sesiunea plenară din mai de la Bruxelles, cu premierul belgian Charles Michel.