San Montan, acțiune sportivă umanitară pe Cheile Tăii

Home Stiri la zi San Montan, acțiune sportivă umanitară pe Cheile Tăii
San Montan, acțiune sportivă umanitară pe Cheile Tăii

Acțiunile sportive cu scop caritabil derulate de Asociația San Montan din Petrila sunt deja binecunoscute de comunitatea din Valea Jiului, unde câțiva sportivi inimoși, împătimiți temerari ai cărărilor de munte, pun la cale împreună cu autoritățile locale evenimente care implică sprijinul întregii comunități, și nu numai, din care fac parte.

Un astfel de eveniment se va petrece și în luna mai, mai exact la 13 mai 2018, dată la care San Montan, împreună cu Consiliul Local și Primăria orașului Petrila, orgnizează evenimentul caritabil ”Alături de Maternitate”, un concurs de alergare și bicicletă pe frumoasele Chei ale Tăii din Petrila, având ca scop sprijinul maternității din Petroșani pentru dotarea cu mobilier.

”Este vorba despre o acțiune de caritate care va avea loc pe Cheile Tăii din Petrila, acțiune prin care noi încercăm să sensibilizăm comunitatea petrileană, și nu numai, din Valea Jiului și din țară. Încercăm să strângem niște fonduri pentru dotarea secției de maternitate cu mobilier medical. Pe această cale invităm și pe cei mici și pe cei mari să vină să dea o mână de ajutor pentru a sprijini această secție de maternitate cu cele necesare. Cei care nu pot participa dar doresc să ajute, se poate dona în contul afișat pe afișul electronic al evenimentului nostru”, declară Erika Santa, președintele asociației San Montan.

Evenimentul va avea curse de alergare de 2,5 și 7 km și curse de bicicletă de 7 ți 20 km, contribuțiile de participare vor fi donate în contul maternității din Petroșani. Participanții la concursurile sportive vor fi premiați cu diplome, medalii și minunate trofee confecționate manual de sportivul Ion Bârnea.

La final, așa cum ne-au obișnuit, organizatorii îi vor aștepta pe toți participanții la un ceaun și un program folcloric oferit de ansamblurile Văii Jiului.