La Petrila, au fost plantați sute de noi arbori în parcurile de pe raza orașului

Home Administrație La Petrila, au fost plantați sute de noi arbori în parcurile de pe raza orașului
La Petrila, au fost plantați sute de noi arbori în parcurile de pe raza orașului

Săptămâna trecută, pe raza orașului Petrila, au fost plantați peste 270 de noi specii de arbori și aproape 100 de plante, în toate parcurile orașului.

Arbori deosebiți, de mai multe soiuri, de la cei de mari dimensiuni cum ar fi: tei argintiu, arbore de mătase, stejar roșu american, bulgăre de zăpadă sau castani comestibili, până la cei cu o frumusețe rară așa cum ar fi arborele magnolie, arborele lalea sau arțar roșu japonez și multe alte specii de plante.

Toate parcurile orașului Petrila au fost vizate, având în vedere plantarea acestor arbori, angajații primăriei și cei de la societatea de gospodărire a orașului fiind prezenți, începând de la Parcul din Zona Tunel și până la Parcul Decebal din Lonea, dorind să se aducă un plus de imagine orașului.

De asemenea, astfel de arbori au fost plantați și în Cartierul 8 Martie, în zonele verzi din fața blocurilor 14, 16, 18, 20, iar la noua biserică, cu hramul Sf Apostoli Petru și Pavel, a fost plantat gard viu.

Anul trecut au mai fost plantați astfel de specii de abori, sunt foarte mulți cetățeni care apreciază acest lucru dar mai există și oameni certați cu bunul simț care, nici bine începută acțiunea de plantare a arborilor, la adăpostul întunericului, au smuls sau au rupt vlăstarii tineri.

Primăria Petrila face un apel în acest sens, adresat cetățenilor orașului, pentru a nu distruge acești arbori și a păstra aceste bunuri comune pentru că acești arbori sunt de o frumusețe aparte. În unele parcuri din oraș încă se mai lucrează pentru modernizarea și înfrumusețarea acestora, în acest scop, primăria orașului își cere scuze pentru eventualele neplăceri.