Dublă premieră, vineri 26 aprilie, la Teatrul din Petroșani

Home Cultură Dublă premieră, vineri 26 aprilie, la Teatrul din Petroșani
Dublă premieră, vineri 26 aprilie, la Teatrul din Petroșani

Finalul de săptămână vine cu mai multe vești bune pentru prietenii Thaliei din Valea Jiului. Astfel, vineri, 27 Aprilie 2018,  Teatrul Dramatic ”Ion D. Sîrbu” este gazda unei duble premiere.

În primul rând este vorba despre inaugurarea noii săli de spectacol, Sala ARTELIER, situată la subsolul teatrului, care devine astfel, după o lungă perioadă de timp în care și-a căutat identitatea, o sală destinată exclusiv artelor. În noua sală de spectacol va avea loc vineri, 27 aprilie 2018, de la ora 17,00 premiera spectacolului „Colecționarul”, după John Fowles, spectacol care este pus în scenă de regizorul Ciprian Huțanu. Din distribuție fac parte: Alexandru Cazan, Andrada Dobre, Izabela Badovics. Scenografia: Marius Niculescu, Coregrafia: Victoria Bucun, Lightdesign: Lucian Moga.

Colectionarul, primul roman al lui John Fowles, este o carte cu o concepție absolut originală, despre pasiunea unui funcționar neînsemnat. Dintr-un sinopsis al piesei aflăm că un tânăr timid, asocial, este usor-usor cuprins de nevinovata bucurie de a colecționa obiecte. Odată cu primirea unei moșteniri consistente, mica lui plăcere ia proporții și ajunge treptat să-i domine viața. Destinul său capătă o întorsătură neobișnuită atunci când răpește și sechestrează o studentă la Arte Frumoase, încercând să stabilească astfel o legatură afectivă imposibilă între el si victimă. Romanul Colecționarul a inspirat o ecranizare de succes, în regia lui William Wyler, de trei ori nominalizată la premiile Oscar și câștigătoare a Globului de Aur.

Prețul unui bilet pentru acest spectacol este de 20 de lei. De menționat este și faptul că numărul locurilor disponibile pentru acest spectacol este limitat la 80, aceasta fiind capacitatea noii săli de spectacol de la Teatrul din Petroșani.

”Sala pe care noi am denumit-o, cred , într-un mod cât se poate de sugestiv, ARTELIER, ne dorim să devină o atracție deosebită atât pentru iubitorii de teatru, dar și pentru prezentarea altor evenimente culturale: lansări de carte, expoziții de arte vizuale, concerte etc. Mi-am dorit să redăm această sală rolului pentru care a fost concepută, acela de spațiu de cultură, încă din primul moment în care am preluat conducerea teatrului. Recunosc că a fost o muncă destul de grea să readucem acest spațiu la statutul său de monument de patrimoniu arhitectonic și le mulțumesc celor care au făcut acest lucru posibil. Vă invit să descopeiți întâlnirea cu actorii noștri și în acest spațiu deosebit, așa cum îi invit pe toți oamenii de cultură să utilizeze acest spațiu pentru orice fel de activități generatoare de cultură și artă pe care noi ne dorim să le găzduim aici. Pentru inaugurare, am pregătit și o premieră a unei piese deosebite, la care vă așteptăm să participați”, a declarat Cosmin Rădescu, directorul teatrului din Petroșani.