Ministrul Natalia Intotero le-a prezentat primarilor din România proiectul „Centenar prin Înfrățiri”

Home Politică Ministrul Natalia Intotero le-a prezentat primarilor din România proiectul „Centenar prin Înfrățiri”
Ministrul Natalia Intotero le-a prezentat primarilor din România proiectul „Centenar prin Înfrățiri”

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a participat joi, 26 aprilie, la cea de a a XXVII-a ediţie a Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România (AOR), care are loc în perioada 25-27 aprilie a.c. la București.

La reuniune au fost prezenți primari de oraşe din întreaga ţară, reprezentanți ai autorităților centrale, membri ai agenţiilor guvernamentale, parlamentari români, precum și o delegație a primarilor din Republica Moldova. Ministrul Intotero a încurajat dezvoltarea de acțiuni de înfrățire între județe din România și regiuni din țări în care se găsesc comunități românești semnificative. În acest sens, demnitarul a prezentat campania națională „Centenar prin Înfrățiri”, un proiect-pilot al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP), lansând către toți primarii invitația de participare la inițiativă și subliniind impactul pozitiv al demersurilor de această natură atât din punct de vedere cultural, cât și socio-economic.

Un alt punct de interes l-a reprezentat campania națională „Informare acasă! Siguranță în lume!” inițiată de MRP în 2017 și care continuă în 2018, urmând să fie extinsă la nivelul întregii țării, în două etape: mai-iunie, având ca grup țintă tinerii, respectiv septembrie-august, etapă destinată persoanelor adulte.

„Ne dorim o colaborare strânsă cu reprezentanții autorităților locale, care sunt cel mai aproape de cetățenii noștri și care îi pot ghida și sprijini îndeaproape în momentele în care aceștia decid să plece în străinătate. La nivelul ministerului ne propunem să demarăm aceste campanii cu susținerea primăriilor, a consiliilor locale și a organizațiilor reprezentantive, astfel încât să reușim să ne informăm cetățenii și să ne asigurăm că au parte de toate instrumentele pentru a face față multitudinii de contexte sociale, culturale, economice din exterior. Viitorul lor ne preocupă, așa că depunem toate deligilențele pentru a ne asigura că impactul eforturilor comune este semnificativ. Totodată, sperăm ca prin această colaborare să mobilizăm forța de muncă să revină acasă, unde românii pot găsi oportunități atractive despre care nu știau că există”, a declarat Natalia Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni.

În cadrul evenimentului, Natalia-Elena Intotero a primit o diplomă de excelență, în semn de apreciere pentru demersurile întreprinse în vederea promovării identității românești și a sprijinirii românilor de pretutindeni.