S-a stins un mare patriot: col.(r) Jilip Petrișor

Home Stiri la zi S-a stins un mare patriot: col.(r) Jilip Petrișor
S-a stins un mare patriot: col.(r) Jilip Petrișor

Un om de o excepțională calitate morală și profesională din Valea Jiului, colonelul Petrișor Jilip s-a stins astăzi din viață, răpus de o boală necruțătoare care a pus capăt vieții unui mare patriot.

Informația privind vestea trecerii în neființă a colonelui Jilip Petrișor, militar de carieră, fost șef al Detașamentului de Jandarmi din Valea Jiului a fost adusă chiar de soția acestuia, Viorica Jilip, prin intermediul unui site de socializare. ”Cu adâncă tristețe, anunt trecerea în neființă a celui ce a fost soțul meu, Col. Jilip Petrișor-Toderiță. Drum lin spre cer, Dumnezeu să te ierte și să te odihnească !”, a scris Viorica Jilip pe pagina sa de facebook.

Trista veste a fost confirmată, mai apoi, și de către Inspectoratul Județean de Jandarmi ”Decebal” din Hunedoara. ”Cu adâncă durere în suflet, colectivul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Decebal” Hunedoara anunţă trecerea la cele veşnice a celui care a fost un bun camarad, prieten şi comandant, colonel (rz.) Petrişor Toderiţă JILIP. Pe parcursul activităţii profesionale desfăşurate a obţinut rezultate bune şi foarte bune. A fost un ofiţer obiectiv, corect, de înaltă ţinută morală, manifestând tact, discernământ şi autocontrol atât în relaţiile de serviciu, cât şi în societate. Pentru calităţile de care a dat dovadă a fost apreciat deopotrivă de subordonaţi, comandanţi, precum şi de societatea civilă. Pentru toate acestea numele ofiţerului şi denumirea structurii de jandarmi conduse, Detaşamentul 3 Jandarmi Petroşani, au devenit sinonime. Personalitatea domnului colonel (rz) Petrişor Toderiţă JILIP va rămâne un reper pentru întreg colectivul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Decebal” Hunedoara. Drum bun, domnule colonel…Dumnezeu să vă aibă în paza Sa!”, se arată într-un comunicat al IJJ ”Decebal” Hunedoara.

Colonel (rz.) Petrişor Toderiţă JILIP s-a născut în data de 2 ianuarie 1956 în localitatea Vulcan, judeţul Hunedoara. A fost absolvent al Şcolii Militare de Ofiţeri Activi a M.A.I., pe care a urmat-o în perioada 1977-1980, iar după absolvirea acestei instituţii de învăţământ a îndeplinit, pe rând, funcţiile de comandant de pluton, companie şi detaşament în unitățile Jandarmeriei din județul Hunedoara. După o carieră de 26 ani în slujba ţării, la data de 30.08.2006, ofiţerul a trecut în rezervă.

Dincolo de prestigioasa sa carieră profesională, col. (r) Petrișor Jilip s-a remarcat prin calitățile sale umane deosebite, fiind un reper de moralitate și patriotism în comunitatea Văii Jiului, atât în perioada în care a fost ofițer activ, cât și după trecerea sa în rezervă. Mai mult, Petrișor Jilip a știut să fie un prieten de nădejde pentru cei care și-au intersectat viața cu domnia-sa, calitate în care am avut deosebita ocazie să-l cunoaștem și noi. Iar amintirea lui va rămâne veșnic în memoria și în inimile noastre.

Corpul neînsuflețit al col. (r) Jilip Petrișor se află depus în Petroșani, la Capela Bobocul, unde toți cei care l-a cunoscut și l*au apreciat își pot lua un ultim rămas bun de la acesta. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 28.04.2018, ora 13:00. 

Dumnezeu să-l odihnească în pace !