Marian Boboc aduce la lumină istoria presei locale din Valea Jiului

Home Cultură Marian Boboc aduce la lumină istoria presei locale din Valea Jiului
Marian Boboc aduce la lumină istoria presei locale din Valea Jiului

Între Ziua Internațională a Drepturilor de Autor și a Libertății Presei (23 aprilie) și Ziua Mondială a Presei Libere (3 mai), jurnalistul, documentaristul și scriitorul Marian Boboc aduce în atebție o necesară și binevenită restituire a istoriei presei locale din Valea Jiului, de la începuturile acesteia și până în perioada interbelică.

Rod al unui efort de cercetare în arhive și biblioteci, volumul ”Presa Văii Jiului de la Z la Z. 1887-1942. Programe, polemici, cenzură, calomni, campanii, atitudini”, realizat de Marian Boboc, va fi lansat, într-o atmosferă prietenească (cum nici nu se putea altfel în frumoasa branșă a presarilor !), vineri, 27 aprilie 2018, de la ora 17,00 la ”Localul Românesc” din Piața Centrală a Petroșaniului.

Vor vorbi despre carte, autor și, în general, despre presă, oameni care cunosc fenomenul chiar din interior: Mihai Barbu, Ion Hirghiduș, Lucian Morogan și poate și alții.

Evenimentul este posibil datorită Cenaclului Boema, Asociației Rosa Multiflora și cotidianului ”ZVJ”, dar mai ales unor oameni generoși precum Aron Dumitrescu sau Costel Avram. 

Dincolo de lansarea de carte și dialogul între presari și cititori de presă, Maran Boboc promite nu doar autografe pe noua sa producție literară, ci și o expoziție inedită, în care vor putea admira prima pagină a primelor ediții ale celor 22 de ziare din Valea Jiului, care au existat din 1887 până în 1949.