Comunicat de presă Laurențiu Nistor: „Reducerea birocrației – o prioritate a Guvernului Viorica Dăncilă”

Home Politică Comunicat de presă Laurențiu Nistor: „Reducerea birocrației – o prioritate a Guvernului Viorica Dăncilă”
Comunicat de presă Laurențiu Nistor: „Reducerea birocrației – o prioritate a Guvernului Viorica Dăncilă”

Alături de măsurile sociale care vizează majorări salariale, reducerea birocrației este una din măsurile principale asumate de Guvernul condus de premierul Viorica Dăncilă.

În acest sens, în primele trei luni ale anului 2018, Guvernul a accelerat procesul de debirocratizare și relaxare fiscală.

Reducerea birocrației pentru persoanele cu venituri independente s-a realizat prin introducerea unei singure declarații fiscale, față de 7 câte erau necesare până acum. S-a redus astfel și numărul termenelor scadente de la 5 la 1. De asemenea, angajații nu mai plătesc CASS pentru drepturile de proprietate intelectuală.

Tot în primul trimestru al acestui an a fost simplificată procedura de restituire a taxei auto prin eliminarea obligației de a anexa la cererea de restituire documentele privind plata taxei, certificatul de înmatriculare și cartea de identitate a autovehiculului.

A fost eliminată plata CASS pentru mame și sunt scutiți de la plata CASS cei care primesc indemnizația de creștere a copilului, indemnizația de concediu de acomodare în urma unei adopții și venitul minim garantat.

O altă măsură de relaxare fiscală este diminuarea nivelul accizei la motorină utilizată drept carburant cu 183,62 lei/tonă, respectiv 217,31 lei/tonă, ceea ce înseamnă o reducere a accizei cu 10%, pentru transportul de mărfuri și persoane.

A fost majorată cota din impozit redirecționată pentru organizațiile nonguvernamentale de la 2 la 3,5%. Cetățenii pot dona acum mai mult pentru susținerea ONG-urilor și a unităților de cult care furnizează servicii sociale.

Guvernul PSD-ALDE, dublat de efortul majorității parlamentare, continuă programul de guvernare pentru care românii și-au declarat prin vot încrederea. Măsurile de relaxare fiscală și de reducere a birocracției trebuie să crească în intensitate pentru ca cetățenii să trăiască într-un stat modernizat în ritm european.

Laurențiu Nistor,

Deputat PSD de Hunedoara