Echipa Colegiului ”Hermes” din Petroșani și-a adjudecat ”Cupa Universitas 2018” la fotbal

Home Educație Echipa Colegiului ”Hermes” din Petroșani și-a adjudecat ”Cupa Universitas 2018” la fotbal
Echipa Colegiului ”Hermes” din Petroșani și-a adjudecat ”Cupa Universitas 2018” la fotbal

Baza sportivă din campusul Universității din Petroșani a fost, vineri, 4 mai 2018, animată pe parcusul întregii zile, datorită interesului deosebit generat de o nouă ediție a Cupei Universitas la fotbal, competiție destinată echipelor de liceu din Valea Jiului, cărora li s-au alăturat și echipe de liceeni din județele Huneodara, Gorj și Caraș-Severin.

Desfășurată în cadrul unui maraton fotbalistic în toată regula, întrecerea liceenilor a fost câștigată de echipa Colegiului Economic ”Hermes” din Petroșani, care și-a adjudecat trofeul, în urma unui meci spectaculos cu sportivii Colegiului ”Constantin Brâncuși” din Petrila. Preorectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Eduard Edelhauser, coordonator al acestui eveniment, arată că finala acestei competiții a reeditat practic întâlnirea acelorași finaliști din ultimele două ediții ale competiției. ”O zi superbă, parcă de luna iunie, a oferit șansa celor 13 echipe de fotbal să evolueze pe terenul sintetic al Universității din Petroșani. Au fost 9 ore de fotbal, emoții și speranțe. În final, s-a rejucat finala ultimelor două ediții, între liceenii de la Hermes Petroșani și Brâncuși Petrila, doar că de această dată, elevii Colegiului Economic Hermes din Petroșani și-au luat o frumoasă revanșă, învingând echipa adversă, după un meci spectaculos, cu scorul de 7-1”, a declarat Eduard Edelhauser.

Acesta a adăugat că momente deosebit de spetacuoase, dar și dramatice, în același timp, au fost și în semifinala dintre Colegiul de Informatică ”Carmen Sylva” Petroșani și Colegiul ”Hermes” Petroșani, în care după 2-2 la final, s-au executat lovituri de pedeapsă, în urma cărora, deși cei de la ”Info” au avut victoria în bocanc, câștigători au fost elevii colegiului Hermes. În cea de-a doua semifinală, Liceul Teoretic Novaci a fost spulberat de câștigătorii ediției de anul trecut, sportivii de la Colegiul ”Brâncuși” din Petrila, cu scorul de 5-0.

Un moment deosebit a fost cel din faza grupelor dintre Colegiul Național „I.C. Brătianu” Hațeg și Colegiul Național „Mihai Eminescu” Petroșani, meci pentru care elevii de la ”Teoretic”-ul din Petroșani merită cu prisosință Trofeul fair play, pentru că, deși nu au avut nici o șansă de calificare, n-au lăsat garda jos și i-au învins pe reprezentanții echipei de la Liceul din Hațeg, fapt care a permis colegilor de la ”Info” Petroșani să joace semifinala și să fie chiar la un pas de finală.

La fel de așteptat a fost și momentul de final al ediției din acest an a Cupei Universitas la fotbal, moment care a marcat o nouă întânire pe terenul de fotbal de la UPET, în cadrul unui meci demonstrativ, a echipei profesorilor de la Universitatea Petroșani și echipa fostelor glorii ale CS Jiul Petroșani. ”Și de această dată, meciul Universitatea 70 – Jiul 90 a fost un meci frumos, elegant, la nivelul așteptat de public. Acesta a avut însă un final neașteptat, după ce jucătorii Jiului au încercat vigilența profesorilor introducând în echipă un jucător care în anul 2000 nu părea să fie jucător al Jiului, fiind născut în 1998. Profesorii, extrem de calmi, au permis celor de la Jiul să le înscrie câteva goluri, dar au observat vârsta jucătorului născut în 1998, au depus o contestație, iar forul de specialitate a omologat partida Universitatea Petroșani – Jiul Petroșani, la ”masa verde”,  cu  scorul de 3-0 pentru profesori, care-și iau astfel revanșa după meciul pierdut în urmă cu câteva săptămâni. Dar, trebuie să precizez că, într-un final, câștigători au fost toți cei 150 de jucători, tineri și vârstnici, care au evoluat pe terenul sintetic al Universității din Petroșani în data de 4 mai 2018, cu 6 zile înainte ca Universitatea să serbeze 70 de ani de existență și cu mai puțin de o lună înainte de startul admiterii pentru viitorul an universitar, unde îi așteptăm pe toți cu mare drag”, a mai declarat prorectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Eduard Edelhauser.

 

Ediția din acest an a Cupei Universitas la fotbal a fost inclusă în calendarul evenimentelor ce machează aniversara a 70 de ani de la înființarea instituției academice de la Petroșani. La startul competiției s-au înscris 12 echipe, reprezentând următoare licee: Colegiul Național ”IC Brătianu” Hațeg, Liceul Teoretic Novaci, Liceul Bănățean Oțelul Roșu, Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” Lupeni, Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși” Petrila, Liceul Tehnologic Lupeni, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Petroșani, Colegiul Economic ”Hermes” Petroșani, Colegiul Tehnic ”Dimitrie Leonida” Petroșani, Colegiul Național de Informatică ”Carmen Sylva” Petroșani, Liceul Tehnologic ”Retezat” Uricani, Colegiul Tehnic ”Mihai Viteazu” Vulcan.

Felicitări, câștigătorilor ! Onoare, învinșilor !