Titlu de excelență EFIAP, în arta fotografică, pentru vulcăneanul Francisc Nemeth

Home Cultură Titlu de excelență EFIAP, în arta fotografică, pentru vulcăneanul Francisc Nemeth
Titlu de excelență EFIAP, în arta fotografică, pentru vulcăneanul Francisc Nemeth

Laureat a numeroase premii naționale și internaționale pentru excepționalele sale lucrări de artă fotografică, expuse de-a lungul unei cariere de peste o jumătate de secol, artistul fotograf Francisc Nemet, cetățean de onoare al municipiului Vulcan a primit zilele acestea și probabil cea mai râvnită distincție din întreaga sa carieră artistică.

Evenimentul a avut loc, cu câteva zile în urmă, la Carei (în județul Satu Mare), acolo unde a fost organizată o adunare selectivă a membrilor Asociației Artiștilor Fotografi din România. Cu acest prilej, au fost înmânate și câteva Distincții de Merit, atribuite de către Federația Internațională de Artă Fotografică (AFIAP) pentru cei care au adunat în activitatea lor o carieră cu rezultate excepționale în arta fotografică, în mod special pe plan internațional.

Anul acesta, un număr de 12 artiști fotografi din România au avut parte de o astfel de onorantă distincție. Mai mult, pentru 5 dintre aceștia, între care se numără și vulcăneanul Francisc Nemeth, a fost decernată distincția de Excelență în arta fotografică pe plan internațional: EFIAP.

”Este cu adevărat ”cirașa pe tort” pentru mine, o recunoaștere internațională la asemenea nivel pentru o viață dedicată cu pasiune acestei fascinante arte a desenului cu lumina. Din câte știu, sper să nu greșesc, o distincție internațională de asemenea nivel nu a mai fost primită până în prezent în nici o ramură artistică în județul Hunedoara. Sunt încântat că am putut reprezenta cu cinste: Municipiul Vulcan, județul Hunedoara și România la Saloanele Internaționale de Artă Fotografică în peste 45 țări pe cinci continente, de peste patru decenii și am putut aduce la Vulcan această deosebit de valoroasă distincție”, a declarat Francisc Nemeth. 

Motiv evident pentru ca, la rândul nostru, să ne alăturăm celor care ”aplaudă” activitatea și performanțele remarcabilului artist vulcănean Francisc Nemeth. Felicitări, maestre !