Valorile Uniunii Europene reliefate public de elevii din Vulcan, de Ziua Europei

Home Educație Valorile Uniunii Europene reliefate public de elevii din Vulcan, de Ziua Europei
Valorile Uniunii Europene reliefate public de elevii din Vulcan, de Ziua Europei

La Vulcan, sărbătoarea Zilei Europei Unite a fost marcată astăzi în cadrul unei suite de evenimente publice care i-au avut în centrul atenției pe elevii Școlii gimnaziale nr. 4 și ai Colegiului Tehnic ”Mihai Viteazu”.

Aceștia au fost protagoniștii unui eveniment de tip flash-mob desfășurat în fața sediului Primăriei municipiului Vulcan, pe Bulevardul Mihai Viteazu, evenimentul fiind dublat de o frumoasă serbare artistică derulată la sala de festiviăți a liceului din Vulcan, ambele manifestări având ca subiect promovarea tradițiilor artistice și a valorilor specifice statelor Uniunii Europene.

Alături de colegi și profesori, seria de evenimente publice dedicate de elevii Școlii gimnaziale nr. 4 și ai Colegiului Tehnic ”Mihai Viteazu”, i-a avut ca oaspeți pe reprezentanții Administrației Publice Locale și Consiliului local al municipiului Vulcan.

Prezent la eveniment, primarul Gheorghe Ile a declarat: ”Astăzi tinerii Vulcanului ne-au reamintit de prezența noastră în Uniunea Europeană, dar și de importanța păstrării în conștiințele noastre a Zilei Independenței României. Privind cu satisfacție la proiectele pe care comunitatea Vulcanului le-a derulat cu sprijinul Uniunii Europene, reafirm că toate eforturile noastre au ca beneficiari principali generațiile de tineri. Proiectele care au vizat modernizarea sistemului de învățământ sunt fundamentale și noi toți trebuie să fim mândri că am reușit acest lucru. Felicit toți elevii participanți la momentele festive de astăzi și pe toți profesorii care îi coordonează în mod creativ și instructiv.”