Bucurie în Mișcare, la ediția a VII-a în România

Home Educație Bucurie în Mișcare, la ediția a VII-a în România
Bucurie în Mișcare, la ediția a VII-a în România

Din luna mai și până pe data de 10 iunie 2018, Asociația 11even în parteneriat cu Kaufland România, organizează organizează o nouă ediție a programului Bucurie în Mișcare România.

Anul acesta, cele 12 orașe gazdă ale evenimentelor Bucurie în Mișcare au fost desemnate în urma competiției naționale “Alege mișcarea azi”. În cadrul acestui concurs, zeci de mii de persoane din 24 de comunități și-au susținut orașul prin imagini și clipuri în care surprindeau bucuria mișcării. Unul dintre cele 12 orașe câștigătoare este și Deva, așa că între 19-20 mai, în Piața Unirii, are loc un eveniment extraordinar, care aduce împreună deopotrivă copii și adulți care iubesc mișcarea, dar și promotori ai sportului din oraș.

“Bucurie în Mișcare este un spațiu care integrează idei de jocuri și metode simple de a face mișcare, menite să-i ajute pe participanți să se inspire și să aleagă mișcarea zi de zi, într-o lume invadată de tehnologie. Mesajul îndemn de anul acesta este chiar “Alege mișcarea azi”, iar prin ceea ce integrăm în cadrul proiectului nostru, încercăm să inspirăm copiii și tinerii ca în mod regulat să își creeze oportunități de mișcare care să le aducă bucurie”, declară Paula Șipoș, coordonator național al programului.

În cadrul evenimentului Bucurie în Mișcare Deva, organizatorii pregătesc pentru cei prezenți un spațiu destinat mișcării cu foarte multe activități. Agenda evenimentului este următoarea:

SÂMBĂTĂ, 19 mai 2018:

Stadionul ”Cetate”

 • 10:00 Crosul Bucurie în Miscare – organizat de Alerg în Deva

Piața Unirii:

 • 11:00  Activităţi susţinute de Palatul Copiilor Deva
 • 11:00- 12:00  Program artistic susţinut de Clubul Smart al Copiilor-Centrul Cultural si de Creaţie al oraşului Simeria
 • 12:00-13:00   Dans şi gimnastică cu Dansandra
 • 13:00-14:00 Roboţi în mişcare-CND Robotics
 • 14:00-15:00 Face painting pentru copii
 • 15:00-16:00 Fit batel, tae bo, aerobic şi streching cu Sunny Aerobic
 • 16:00-16:30 Happy kick box- Pretorienii Deva
 • 16:30-17:00 Feel CB Productions-Dance and Art-Curs demonstrativ de dans
 • 17:00-18:00 Barzz Fitness-Antrenament metabolic
 • 18:00-19:00 Kangoo Jumps

Participarea în cadrul evenimentelor Bucurie în Mișcare este gratuită. Evenimentul din Deva este organizat împreună cu Asociația Club Sportiv Evoluții, Primăria Municipiului Deva și cu o serie de susținători ai mișcării din oraș.

Statisticile arată că România ocupă locul doi în Europa la obezitate infantilă, iar specialiștii avertizează că peste 11% din populația țării este afectată de diabet. Principalele 2 cauze – lipsa de educație nutritivă și lipsa de mișcare. Pe de altă parte, 8 din 10 copii au conturi pe o rețea de socializare, iar 26% dețin un smartphone de la vârsta de 8 ani. Asta duce la sute de mii de copii care petrec câteva ore pe zi pe rețele sociale sau jucându-se pe telefon sau tabletă. Trăim într-o lume în care timpul petrecut și destinat mișcării a ajuns să fie foarte redus. Este necesar să devenim mai eficienți și mai inovativi cu acțiunile care evidențiază impactul pe care îl are mișcarea asupra noastră și a beneficiilor fizice și psihice ale acesteia.