Stadiul proiectelor POIM pe infrastructura de apă și canalizare, analizate de Ministerul Fondurilor Europene și Asociația Română a Apei

La sediul Minsterului Fondurilor Europene de la București a avut loc astăzi o importantă reuniune de lucru între reprezentanți ai conducerii Asociației Române a Apei și ai Ministerului Fondurilor Europene. Cele două delegații au fost conduse de ministrul Rovana Plumb, respectiv de președintele ARA, Felix Stroe.

Întrunirea a avut ca scop analiza stadiului în care se află proiectele pentru infrastructura de apă și canalizare implementate cu fonduri  europene, pe programul POIM 2014-2020. La reuniunea de la București a participat și directorul general al Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram care îndeplinește și funcția de vicepreședinte al Comitetului Teritorial Olt-Jiu al Asociației Române a Apei.

”Am participat astăzi la București, alături de președintele Asociației Române a Apei, dl. Felix Stroe, la o întrevedere cu ministrul Fondurilor Europene, d-na. Rovana Plumb. Am discutat cu doamna ministru și cu specialiștii din Ministerul Fondurilor Europene despre stadiul implementării unor proiecte pe POIM ale operatorilor regionali de apă și canalizare din România. Desigur, i-am mulțumit din nou doamnei ministru pentru aprecierile publice pe care le-a făcut la adresa operatorului regional de apă și canalizare din Valea Jiului și am convenit ca vinerea viitoare, să avem o nouă întâlnire a reprezentanților Ministerului Fondurilor Europene și ai directorilor generali din cadrul Comitetului Teritorial Olt-Jiu al ARA. De această dată, ne vom întâlni la Petroșani, la sediul Apa Serv Valea Jiului, motiv pentru care-i mulțumesc doamnei ministru Rovana Plumb pentru că a acceptat invitația noastră”, a declarat Costel Avram. 

La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Fondurilor Europene a făcut o analiză asupra stadiului în care se află proiectele pe POIM 2014-2020 din țara noastră. În urma analizei, proiectul european derulat de operatorul de apă și canalizare din Valea Jiului a fost dat ca exemplu de Rovana Plumb, alături de alte investiții de infrastructură mare derulate la nivel național în diferite domenii.”Avem în vedere nevoia de a asigura populaţia cu servicii de apă şi canalizare, extinderea sistemelor de apă şi canalizare, ca proiecte noi în judeţele Galaţi, Vrancea, Alba şi în Valea Jiului. Acestea sunt în implementare”, a spus oficialul.