Zeci de elevi participanți la finala concursului județean ”Cu viața mea apăr viața”

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Hunedoara în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean a organizat faza judeţeană a concursului rezervat elevilor de gimnaziu şi liceu intitulat “Cu viaţa mea apăr viaţa”.

La linia de start a competiţiei s-au aliniat 19 echipe ale şcolilor gimnaziale şi colegiilor din Deva, Hunedoara, Petroşani, Haţeg, Vețel şi Petrila.

Competiţia “Cu viaţa mea apăr viaţa” presupune o probă teoretică şi două probe practice. Prima probă constă în transportul asistat, pe o distanţă de 50 de metri, al unui accidentat aşezat pe o targă. Arbitrii urmăresc amplasarea victimei pe targă şi transportul acesteia, inclusiv peste un obstacol, în condiţii de siguranţă şi cu respectarea regulilor de prim ajutor medical. A doua probă implică parcurgerea unui raion cu obstacole, deplasarea realizându-se cu masca, cu vizorul obturat, pe figură. Pe parcursul traseului concurentul este coordonat de un coechipier.

Această competiţie urmăreşte, printre altele, dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă, dar şi dezvoltarea în rândul elevilor a iniţiativei precum şi a spiritului de echipă.
La categoria licee pe locul trei s-a clasat echipa Liceului ”Dimitrie Leonida” Petroșani, locul doi a fost adjudecat de elevii Colegiului Tehnic „Anghel Saligny„ Simeria, în timp ce pe locul întâi s-a clasat echipajul Colegiului Naţional „I.C. Brătianu” Haţeg.

În competiţia elevilor de gimnaziu a treia treaptă a podiumului a fost ocupată de echipa Școlii gimnaziale Vețel, pe a doua poziţie a urcat echipa Şcolii gimnaziale Sântămăria Orlea, iar pe poziţia fruntaşă elevii Școlii gimnaziale din Haţeg.