Acțiuni concrete de schimb de contacte între agenți economici din Deva și investitori din Macedonia

Home Administrație Acțiuni concrete de schimb de contacte între agenți economici din Deva și investitori din Macedonia
Acțiuni concrete de schimb de contacte între agenți economici din Deva și investitori din Macedonia

Primarul Municipiului Deva, domnul Nicolae-Florin Oancea, l-a avut astăzi ca oaspete, pe Consulul Onorific al Republicii Macedonia, domnul Pavel Ernest Dupta. Întâlnirea a fost una fructuoasă, deoarece pe lângă prezentările protocolare, au fost discutate acțiuni concrete de schimb de contacte între agenți economici din municipiul Deva și investitori ai mediului economic macedonean, în vederea promovării dezvoltării investițiilor în ambele sensuri. Consulului Onorific al Republicii Macedonia, domnul Pavel Ernest Dupta, i-au fost prezentate oportunitățile de investiții pe care Deva le oferă și principalele proiecte de dezvoltare ale municipalității.

Un alt aspect care a fost abordat pe parcursul întrevederii oficiale ce a avut loc la Primăria Municipiului Deva a vizat promovarea turismului. Macedonia este o țară din peninsula Balcanică cu un mare potențial în acest sens, turismul reprezentând o importantă parte a economiei naționale. S-a identificat și o localitate din Macedonia cu care municipiul Deva poate iniția un contact bilateral, totul pe baza unor elemente comune ce țin de economie, cultură și atracții turistice locale. Întâlnirea a devenit, astfel, un prim pas înspre aprofundarea acestor puncte comune și concretizarea lor printr-un viitor protocol de înfrățire.

Consulatul Onorific al Republicii Macedonia la Timișoara a fost redeschis în toamna anului 2017, obiectivele reprezentanței diplomatice fiind promovarea colaborării dintre Macedonia și județele Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți și Dolj.

Unul dintre principalele obiective ale Primăriei Municipiului Deva este creșterea vizibilității municipiului pe plan național și internațional. Consolidarea coeziunii economice, sociale și teritoriale și solidaritatea între statele membre UE se realizează și pe plan local, favorizând astfel dezvoltarea comunității prin schimburi economice și de experiență reciproc avantajoase.