”Fruhlingsfest”, festival cu specific bavarez la Deva

Home Cultură ”Fruhlingsfest”, festival cu specific bavarez la Deva
”Fruhlingsfest”, festival cu specific bavarez la Deva

Organizatorii Oktoberfest România, Primăria Municipiului Deva și Serviciul Public Administrare Cetate Deva vă invită, în perioada 17 mai-20 mai 2018, la Fruhlingsfest, eveniment care va avea loc în Piața Cetății din Deva.

Festivalul va debuta joi, 17 mai 2017, la ora 17.00. În celelalte zile, petrecerea va începe la ora 11.00 și se va termina la ora 23.00.

Timp de 4 zile, Fruhlingsfest – festivalul berii nepasteurizate de la Timișoreana, aduce la Deva nu doar muzică germană tradițională și modernă, ci și specialități culinare bavareze, pregătite după rețete tradiționale. Atracția principală a festivalului va fi berea nepasteurizată, făurită de maeștrii berari Timișoreana, după un secret păstrat cu strictețe încă din secolul al XVIII-lea.

La standuri veți găsi produse tradiționale germane: cârnați albi (celebrii Weisswurst și Thuringer), ciolan bavarez, varză călită, Leberkase, covrigi bavarezi Brezel; preparate românești: bulz, cârnați și coaste la grătar, dar și gulaș unguresc. Nu va lipsi nici standul cu cele mai populare dulciuri bavareze, precum Apfelstrudel și Kaiserschmarrn (clătite).

Pe lângă muzică germană, participanții la festival vor putea asculta șlagăre românești și internaționale, dar și folclor românesc, și vor avea ocazia să câștige premii interesante și amuzante la concursurile pregătite special pentru ei de către organizatori și Timișoreana.

Vocea evenimentului este MC Marian Maican (Radio Kiss FM).

Klaudia & Die Burzenland Party Band – prima trupă brașoveană cu repertoriu dedicat Oktoberfest-ului și DJ Edelweiss – nume de scenă Floarea de colț, vor face ca atmosfera festivalului să fie de excepție.

Pe toată durata desfășurării evenimentului: 17-20 mai 2018, traficul rutier va fi închis pe str. Stadionului – de la intersecția cu str. Horea până la intersecția cu str. Axente Sever, între orele 12.00-23.00. De asemenea, va fi interzisă și folosirea parcării bazei sportive Real Sport în același interval orar.