Comunitatea din Petroșani a marcat astăzi Ziua Eroilor

Home Stiri la zi Comunitatea din Petroșani a marcat astăzi Ziua Eroilor
Comunitatea din Petroșani a marcat astăzi Ziua Eroilor

”Un popor există doar prin cultul eroilor săi !” Frumoasele cuvinte rostite cu mai bine de o jumătate de secol în urmă de ilustrul istoric român Nicolae Iorga sunt și astăzi povață pentru cei care, la Petroșani, înțeleg să aducă prinosul lor de recunoștință Eroilor Neamului Românesc. Așa s-a întâmplat și astăzi la Petroșani, unde la Cimitirul Eroilor miliari căzuți în luptele din Marele Război de la care anul acesta marcăm deja un secol, zeci de oameni au venit pentru a celebra împreună Ziua Eroilor.

”Ziua Eroilor reprezintă un prilej prin care putem rememora actele de vitejie depuse de bravii eroi ai neamului pentru apărarea libertății, integrității, independenței și suveranității României de astăzi. Odată cu Înălţarea Domnului, comemorăm Ziua Eroilor care, și-au sacrificat bunul cel mai de preț – VIAȚA – pentru binele țării. Ziua de astăzi este dedicată celor care și-au jertfit viața pe câmpul de luptă pentru a-și apăra credința. Lor le datorăm libertatea noastră!”, a spus, în discursul său, rostit la ceremonile de astăzi, primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta a arătat că, în acest loc emblematic din Petroșani – Cimitirul Eroilor, se odihnesc o serie întreagă de soldaţi, atât români, cât şi de altă naţionalitate, martiri ai luptelor din Marele Război al Reîntregirii Neamului, considerând că e o datorie de onoare a noastră să îi comemorăm şi să le arătăm respectul cuvenit, cel puţin o dată pe an, atunci când este ziua eroilor.
La ceremonia de Ziua Eroilor organizată astăzi la Petroșani, au mai participat membri ai Administrației Publice Locale, ai Consilului local Petroșani, reprezentabți ai filialei locale a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, ai Poliției Locale ș.a.m.d.