„Angeli et Daemones”, astăzi, la MCDR Deva

Home Cultură „Angeli et Daemones”, astăzi, la MCDR Deva
„Angeli et Daemones”, astăzi, la MCDR Deva

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva vă invită să participați vineri, 18 mai 2018, la vernisarea expoziției de pictură Angeli et Daemones. Evenimentul va avea loc începând cu ora 17.00, la sediul instituției din Palatul Magna Curia, în spațiile special destinate artelor vizuale.

Expoziția cuprinde aproximativ 20 de lucrări realizate de Dorina şi Diana Pantea (Safir & Rifas) în tehnica ulei pe pânză și va fi prezentată de prof. dr. Adriana Popa. Ele se împart în două serii de tablouri: „Cãderea Îngerilor – Rebeliunea demonicã a creaţiei” (Dorina Pantea) și „Cãderea în Materie” (Diana Pantea).

„Aici se configurează suferinţa care se extinde asupra materiei în carapacea fiinţei umane, este practic o reflexie a creatorilor care deprind, pe calea manifestărilor imaginare, această cădere în angoasa suferinţei. Picturile reprezintă îmbinarea unui temperament tumultuos, avid de spaţiu şi de mişcare, de expansiune si de extindere, ramificat spre adâncimile şi perspectivele spaţiilor ce se întrepătrund şi se desfăşoară infinit. Mase agitate și sumbre de culoare instigă la profunzimea unui dramatism zbuciumat. Atmosfera lucrărilor conferă privitorului o simulare iluzorie a subconştientului, spaţialitatea este trasată prin cadre suprapuse, care receptează refracţiile memoriei şi spaimele interioare polarizate într-un tablou construit din oglindirile reziduale ale memoriei”, se precizează în prezentarea expoziției.