”Culorile copilăriei” la galeria de artă din Castelul Ianza de la Petroșani

Home Educație ”Culorile copilăriei” la galeria de artă din Castelul Ianza de la Petroșani
”Culorile copilăriei” la galeria de artă din Castelul Ianza de la Petroșani

Cea de-a VII-a ediție a Concursului Regional de arte platice pentru copii Culorile Copilăriei, desfășurat săptămâna trecută la Petroșani, în atmosfera elegantei galerii de artă Ianza, în organizarea Clubului Copiilor, s-a bucurat de o atenție deosebită, atât din partea micilor artiști, dar și a publicului iubitor de artă plastică din Valea Jiului.

Firesc, având în vedere fie și doar faptul că ediția din acest an a concursului de arte plastice ”Culorile copilăriei” a avut anul acesta două premiere. Una constând în participarea directă a concurenților la concurs și o alta generată de faptul că expoziția a fost găzduită cu generozitate de Galeria Ianza din Petroșani.

Potrivit profesorului Radu Chința, directorul Clubului Copiilor, la concurs au participat la această ediție un număr de 11 cluburi și palate ale copiilor din Alba Iulia, Hațeg, Gura Humorului, Alexandria, Ploiești, Baia Mare, București, Turda, Sibiu, Bacău.

”Ieșirea din club, și expunerea la galeria Ianza reprezintă pentru noi o garanție că eforturile depuse de noi pentru afirmarea în spațiul Văii Jiului a ideii că învățământul nonformal este cea mai curată cale de urmat pentru copii talentați. Este a treia colaborare între Galeria Ianza și Clubul Copiilor din Petrila iar rolul acestor colaborări nu este altul decât promovarea fenomenului artistic în rândul copiilor și a tinerilor.Le mulțumim părinților, copiilor și tuturor celor prezenți la evenimentul nostru”, a declarat prof. Radu Chința.

Acesta a mai precizat că desenele copiilor  sunt extrem de sincere, extrem de directe și transmit mesaje clare.

Organizatorii și coordonatorii acestui proiect au fost artiștii Cipriana Chința, Cristian Sergiu Ianza și Radu Chința, dar printre participanții activi s-au numărat și profesorii Matei Liliana, Bencău Eugen, Birău Petru, Lupu Raimond, Solomei Ilie, Apostoiu Alin, Cloamba Moise, Cuciuc Teodosie.