Apa Serv a semnat contactul pentru asistența tehnică a noului program de investiții europene pe POIM

Home Economie Apa Serv a semnat contactul pentru asistența tehnică a noului program de investiții europene pe POIM
Apa Serv a semnat contactul pentru asistența tehnică a noului program de investiții europene pe POIM

La sediul Apa Serv Valea Jiului din Petroșani a avut loc astăzi semnarea contractului de servicii privind ”Asistența tehnică”, respectiv managementul proiectului, publicitate și supervizarea lucrărilor de execuție pentru etapa a II-a a programului european privind Reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din Valea Jiului, program finanțat prin POIM.

La festivitatea prilejuită de acest eveniment, alături de directorul general al Apa Serv – Costel Avram și directorul general al firmei EPMC Consulting din Cluj Napoca – Cristina Iuliana Corpodean, lider al asociații grupului de firme care a câștigat licitația pentru acest important contract de servicii, au mai participat Monica Tarcea – șef Departament Dezvoltare al ASVJ, Roxana Benke – șef Departament Economic, echipa de proiect din cadrul UIP (Claudiu Zbora, Livia Drăguț, Cosmin Ciocâltea, Sorina Nicula, Daniel Săulescu, Viorel Mihăilescu) și reprezentanții consultantului de proiect Halcrow.

Directorul general al Apa Serv, Costel Avram apreciază că finalizarea procedurii de achiziție pentru supervizarea întregului proiect derulat de Apa Serv pe POIM reprezintă un pas extrem de important, având în vedere că, practic acest contract urmează să coordoneze toate cele 13 lucrări prevăzute în proiectul POIM care aduce în Valea Jiului investiții de peste 90 de milioane de euro, pentru modernizarea rețelelor de apă și canalizare. ”Îi felicit pe câștigătorii acestei licitații și sunt convins că vom avea o relație de colaborare bună în următorii ani, pentru îndeplinirea scopului nostru comun de a finaliza cu succes acest nou proiect european. Vreau să felicit, în același timp, echipa de la UIP și pe Monica Tarcea, pentru profesionalismul de care au dat dovadă și la evaluarea acestui contract, la care deși interesul a fost unul foarte mare, cu 17 firme participante, nu au existat contestații, ceea ce spune multe și despre obiectivitatea echipei de evaluare”, a declarat Costel Avram.

La rândul său, Cristina Iuliana Corpodean, managerul firmei EPMC Consulting se declară convinsă că, în colaborarea cu Apa Serv, deja există cele mai bune auspicii de succes. ”Eu vreau să felicit echipa de la Apa Serv pentru că, așa cum știm cu toții, au reușit să pornească primul proiect de acest fel, pe noul POIM, din România. Îmi doresc să fim cu toții o echipă care să se bucure de succes pe tot parcursul derulării acestui proiect, iar la final, să avem din nou motive de satisfacție. Sunt deosebit de încântată și de onorată de faptul că, pentru semnarea unui astfel de contract, ați organziat acest eveniment public, cu prezența presei locale, iar acest lucru constituie o dovadă în plus a modului serios în care abordați acest proiect, pentru că, trebuie să recunosc, am mai avut multe contracte semnate în țară, dar niciunde nu am avut parte de o astfel de abordare, care mă onorează. Salut, pe această cale, și interesul presei de aici pentru astfel de subiecte serioase, cu impact major în comunitate, și am convingerea că vom avea o bună colaborare pe parcursul derulării întregului proiect POIM de aici, de la Petroșani. În plus, sunt absolut încântată de această zonă frumoasă, pe care abia acum am descoperit-o dar pe care deja o apreciez la valoarea pe care o merită”, a declarat Cristina Iuliana Corpodean.

Contractul privind serviciile de asistență tehnică și supervizare, având o valoare de 10.503.726,68 lei (fără TVA) este integral finanțat din bugetul POIM 2014-2020.

În cadrul acestui contract, o echipă de 40 de experți vor elabora actualizări ale Master Planului de alimentare cu apă și canalizare din Valea Jiului, ale Strategiei pierderilor de apă din rețelele de alimentare și Strategiei de reducere a infilrațiilor și exfiltrațiilor în și din rețelele de canalizare, ale Strategiei de management al nămolului și revizuirea studiilor de fezabilitate pentru toate cele 13 contracte de lucrări prevăzute în proiectul POIM derulat de Apa Serv. De asemenea, în sarcina supervizorului cade întreaga activitate de supervizare a lucrărilor dar și derularea campaniilor de informare și promovare ce au ca scop conștientizarea publicului asupra acestui program de investiții finanțate de Uniunea Europeană.

”De pe acum, odată cu semnarea acestui contract, cei de la asocierea de firme reprezentată de doamna Corpodean, ne vor fi colegi și vor fi ”Inginerul” dar și ”a doua pereche de ochi” care va dubla vigilența noastră în tot ceea ce înseamnă derularea acestor investiții, de la munca din teren până la contrasemnarea fiecărei situații de plăți și a fiecărei facturi, astfel încât să ne asigurăm cu toții că vom încheia și acest contract fără probleme de calitate și fără corecții financiare. Am convingerea că vom fi parteneri buni, nu doar pentru că lucrăm cu ardeleni de la Cluj, ci și pentru că vom avea parte de expertiza unei echipe de 40 de specialiști care au mai avut experiențe de succes în derularea de programe europene în Romnia”, a declarat Monica Tarcea – șeful Departamentului Dezvoltare de la Apa Serv.

Directorul general al Apa Serv, Costel Avram își exprimă convingerea că acum, după ce contractul pe POIM al ASVJ are și un supervizor, în cel mai scurt timp, odată cu finalizarea primelor contracte de lucrări deja licitate și aflate n evaluare vor începe și lucrările de implementare, mai întâi la Uricani, Lupeni și Petroșani, plus cele două stații de tratare care urmează să fie modernizare, urmând ca, în perioada următoare să fie scoase la licitație și lucrările din Petrila, Vulcan și Aninoasa.