Consiliul județean Hunedoara la Adunarea Regiunilor Europeni

Home Administrație Consiliul județean Hunedoara la Adunarea Regiunilor Europeni

La invitația Adunării Regiunilor Europei, o delegație a Consiliului Județean Hunedoara va participa în perioada 23 – 24 mai 2018, în orașul Lillehammer din Norvegia, la lucrările Adunării Generale și ale Biroului Adunării Regiunilor Europei. Evenimentul este organizat în colaborare cu regiunea Oppland.

Potrivit informării făcute de CJH, delegația hunedoreană este compusă din consilierul județean Ancuța-Elena SUCIU și  inspectorul superior Anca DUMITRA, de la Serviciul Relații Externe, Asocieri și Comunicare Interinstituțională.

În cadrul reuniunii, vor avea loc alegeri pentru Biroul ARE (similar unui Consiliul de Administrație). Fiecare țară membră ARE va avea un număr de doi reprezentanți și doi supleanți în Birou.

Ședința biroului este urmată de o conferință cu tema ”Utilizarea inovativă a construcțiilor din lemn; cum să utilizăm schimbările climatice ca unealtă pentru dezvoltarea regională”.

Creată in 1985, Adunarea Regiunilor Europei (ARE) este o rețea independentă a regiunilor europene și cea mai mare organizație de cooperare interregională din Europa lărgită. Reprezintă 150 de regiuni din 29 de țări. Județul Hunedoara este membru ARE din anul 1992.