Peste 60 de elevi hunedoreni descoperă rolul participării publice în ”Hunedoara tinerilor”

Home Stiri la zi Peste 60 de elevi hunedoreni descoperă rolul participării publice în ”Hunedoara tinerilor”

Peste 60 de elevi ai unor licee din Valea Jiului vor învăța ce înseamnă participarea publică și care sunt instrumentele acesteia, prin intermediul proiectului intitulat “Hunedoara tinerilor”, proiect implementat de Asociația “Niloran”, în parteneriat cu Consiliul Județului Hunedoara și Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara.

Programul a debutat astăzi, iar organziatorii afirmă că în perioada de desfășuare a proiectului, tinerii vor avea ocazia să discute cu oameni cu expertiză în domeniul participării publice, dar și cu lideri ai comunității și să înțeleagă ce înseamnă pozițiile pe care aceștia le ocupă pentru comunitățile locale.

La finalul proiectului, aceștia își vor putea identifica un rol pe care să îl joace în comunitatea locală, putând să-și dezvolte o carieră.

Proiectul “Hunedoara tinerilor” este primul proiect din acest an al Asociației Niloran și se dorește a fi o modalitate de apropiere a tinerilor de comunitatea din care fac parte, prin dezvoltarea  unor competențe utile comunității.