Adriana Niţescu, experienţă la un… ocean distanţă

Home Educație Adriana Niţescu, experienţă la un… ocean distanţă
Adriana Niţescu, experienţă la un… ocean distanţă

Elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Carmen Sylva” Petroşani, Adriana Niţescu va răspunde „prezent” în viitorul an şcolar în …. Statele Unite ale Americii. Ocazia de a studia în clasa a X-a în „ţara tuturor posibilităţilor” şi-a câştigat-o depăşind peste 1400 de doritori care s-au înscris în programul FLEX (Future Leaders Exchange). Mai exact, din cei 1441 de aplicanţi la nivel naţional, au fost selectaţi în final 35, fiind singura aleasă din judeţul Hunedoara. Nu a fost un parcurs uşor nici chiar pentru această elevă de nota 10, printre probe numărându-se o testare a nivelului de cunoaştere a limbii engleze, redactarea unor eseuri, interviuri individuale şi de grup.

Adriana este încântată că va trăi „pe viu” experienţa la un ocean distanţă, cu tot ce presupune ea: integrarea într-o familie-gazdă, dar şi într-o instituţie şcolară unde va avea prilejul să studieze alături de tinerii liceeni americani. Nu în ultimul rând,  ea vede în această plecare şi o oportunitate de a vorbi despre România, despre familia, prietenii, colegii şi profesorii ei de aici, contribuind, oricât de modest, la crearea unei imagini avantajoase (deci obiective, crede ea!) a ţării noastre. „Am aflat de această bursă când eram în clasa a VII-a, chiar la prima generație de bursieri din România. Am fost foarte entuziasmată și țin minte că tot aduceam în discuțiile cu părinții mei ideea că voi aplica și eu când voi ajunge în clasa a IX-a. Și au urmat doi ani în care m-am gândit aproape zi de zi la această oportunitate,visând cu ochii deschiși. În semifinale am cunoscut oameni geniali, am ținut legătura cu colegii mei de interviu, trăind emoțiile până în momentele în care am aflat rezultatele finale, ne-am încurajat și ne-am bucurat împreună. Când am primit telefonul de confirmare, tot ce am putut să fac a fost să plâng de fericire. Pentru că lucrul la care am visat de atât de mult timp devine realitate!.”

Odată cu felicitările meritate din plin, colegii şi profesorii de la „Carmen Sylva” au fost bucuroşi să audă dorinţa Adrianei de a comunica în permanenţă cu ei, pentru a le împărtăşi cât mai mult din această experienţă unică.

prof. Mihaela GUTAN

Foto: Cronica Văii Jiului