Au început lucrările de reabilitare a cartierului Ștefan din Lupeni

Home Administrație Au început lucrările de reabilitare a cartierului Ștefan din Lupeni
Au început lucrările de reabilitare a cartierului Ștefan din Lupeni

Cartierul ”Ștefan” se numără printre cartierele cele mai importante din municipiul Lupeni, în care cetățenii au reclamat în repetate rânduri starea precară a infrastructuri rutiere, solicitând autorităților locale să-și îndrepte atenția în această direcție și să acționeze ca atare.

Pentru a nu fi nevoiți să facă de două ori aceleași lucrări de reabilitare a drumurilor, având în vedere că în acest cartier sunt prevăzute și unele dintre cele mai importante lucrări de modernizare a infrastructurii de alimentare cu apă și canalizare, pe programul european POIM derulat de Apa Serv, Primăria a decis inițial ca lucrările la drum să fie efectuate abia după finalizarea celor de la rețeaua de apă și canalizare. Din păcate însă, procedurile de licitație pentru execuția proiectului Apa Serv sunt în derulare de aproape un an de zile, din cauza contestațiilor înaintate de diverse firme participante și a termenelor legale prevăzute în astfel de situații. În ciuda optimismului arătat de conducerea Apa Serv, încă nu se poate avansa o dată certă până la care vor fi încheiate aceste proceduri și vor putea începe lucrările la apă și canalizare în cartierul Ștefan.

În aceste condiții, venind în întâmpinarea cetățenilor din cartierul Ștefajn, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță le-a solicitat acestora acordul pentru a demara lucrările prevăzute de adminisrația locală pentru modernizarea infrastructurii rutiere. ”Am promis că, cel târziu la mijlocul lunii iunie, vom începe lucrările la infrastructura din Ștefan. Acolo avem cele mai mari probleme și, chiar dacă ne-am dorit să facem lucrurile în așa fel încât mai întâi să introducem conductele pentru rețelele de apă și canalizare și abia apoi să începem lucrările la drumuri, sunt perfect de acord cu locuitorii de aici că nu mai putem aștepta și că trebuie să facem ceva pentru a remedia situația de acolo. Prin urmare, întrucât nu se cunoaște încă o dată certă a derulării investițiilor de la apă și canalizare, în urma discuțiilor purtate cu cetățenii, am hotărât începerea lucrărilor de reabilitare a acestui cartier, în regim de urgență, începând chiar de astăzi”, a declarat primarl Lucian Resmeriță.

Într-adevăr, echipele de muncitori ale Primăriei Lupeni și-au făcut deja apariția în cartierul Ștefan, unde împreună cu primarul Lucian Resmeriță, viceprimarul Iacob Mesaroș și echipa de tehnicieni a administrației locale, au fost stabilite zonele în care se vor face, cu prioritate, lucrări de investiții la infrastructura rutieră. Astfel, primele lucrări de reabilitare a drumurilor vor avea ca punct de interes zona din sus de strada 8A și refacerea rigolelor pentru scurgerea apelor pluviale.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, își exprimă speranța ca, în acest timp, să fie începute și lucrările la infrastrcutura de apă și canalizare, pentru a se putea turna, cât mai repede posibil și un strat de asfalt pe străzile din acest cartier.