Actori celebri ai teatrului românesc, înobilați la Petroșani

Home Cultură Actori celebri ai teatrului românesc, înobilați la Petroșani
Actori celebri ai teatrului românesc, înobilați la Petroșani

La Petroșani, începe sâmbătă, 26 mai 2018, Gala Teatrului Dramatic Ion D. Sârbu, eveniment menită să marcheze aniversarea celor 70 de ani de la înființarea prestigoasei instituții de cultură și artă din Valea Jiului.

Primăria și Consiliul local Petroșani au subscris, în mod firesc, desfășurării acestui eveniment, iar în deschiderea zilelor teatrului din Petroșani, o seamă de mari actori ai scenei românești, a căror carieră a început ori s-a intersectat cu Teatrul de Stat din Valea Jiului, vor fi recompensați cu titlul de ”Cetățean de onoare” al municipiului Petroșani. Este vorba despre actorii: Alice Barb, Claudiu Bleonţ, Magda Catone, Cezara Dafinescu, Florin Plaur, Emilia Popescu, Marius Stănescu, Ilie Ştefan (post mortem) și Șerban Ionescu (post mortem).

Potrivit unei informări a Primăriei din Petroșani, festivitatea de decernare a titlurilor de Cetățean de onoare distinselor personalități ale teatrului românesc menționate mai sus, care va fi oficiată de primarul Tiberiu Iacob Ridzi, va avea loc în următoarele zile, după cum urmează:

  • sâmbătă, 26 mai 2018 ora 18.30 la Cinematorgraful Victoria, pentru actorul Șerban Ionescu (post mortem) în cadrul evenimentului artistic prilejuit de vernisajul artistului plastic Valeriu Mladin și înaintea proiecției speciale a filmului ”Țapinarii”.
  • duminică, 27 mai 2018, ora 17,00, pentru actorii Alice Barb, Claudiu Bleonţ, Magda Catone, Cezara Dafinescu, Florin Plaur, Emilia Popescu, Marius Stănescu, Ilie Ştefan (post mortem), la Cinematograful Victoria, după spectacolul cu piesa ”,,Un barbat si mai multe femei”, cu Claudiu Bleonț și Magda Catone și după recitalul extraordinar susținut de Sergiu Cioiu. 

Pentru ambele evenimente, participarea publicului interesat este liberă.