Teatrul Dramatic Ion D. Sîrbu – 7 decenii de existență în viața culturală a Văii Jiului

Home Cultură Teatrul Dramatic Ion D. Sîrbu – 7 decenii de existență în viața culturală a Văii Jiului
Teatrul Dramatic Ion D. Sîrbu – 7 decenii de existență în viața culturală a Văii Jiului

Anul acesta, Teatrul Dramatic ”Ion D. Sîrbu” aniversează 70 de ani de la înființare. Cu acest prilej, în zilele următoare, sunteți invitați la ”Gala Teatrului Dramatic ”Ion D. Sîrbu” Petroșani”.

”Concepută ca un eveniment deosebit, Gala Teatrului Dramatic ”Ion D. Sîrbu” Petroșani își propune să reunească toți iubitorii de teatru care ne-au fost alături de-a lungul anilor, pentru a petrece 11 zile de excepție împreună. Oaspeți de renume ne vor trece pragul cu o serie de evenimente, care de care mai interesante”, spun inițiatorii acestui eveniment deosebit pentru cultura Văii Jiului.

Evenimentul se desfășoară în perioada 26 Mai 2018 – 5 Iunie 2018 care, în deschiderea maratonului cultural, sâmbătă 26 mai, începând cu ora 11:00, va avea loc un marș itinerant pornind de la Casa Memorială din Petrila, până la Teatrul Dramatic din Petroșani, cele două entități din Valea Jiului care poartă numele marelui scriitor petrilean Ion D. Sîrbu.

”Fifty shades of Gary – Sîrbu de la A la Z”, spectacolul de teatru non verbal de la Sala ”Atelier” a Teatrului Dramatic, este ”oferit” tuturor celor care ajung la ”finish-ul” marșului. În  spectacolele de gală, la împlinirea celor 70 de ani de existență a instituției de cultură din Valea Jiului vor evolua nume mari ai scenei, cum ar fi: Claudiu Bleonț, Cezara Dafinescu, Marcel Iureș, Horațiu Mălăiele, Maia Morgenstern, Dan Puric sau Florin Piersic junior.

Teatrul Dramatic Ion D. Sîrbu marchează acest eveniment de anvergură oferind Văii Jiului 11 zile excepționale de spectacole de teatru, operă, vernisaje culturale și multe altele.