Militarul vulcănean Mușat descoperit de ministrul Intotero la Varșovia

Home Politică Militarul vulcănean Mușat descoperit de ministrul Intotero la Varșovia
Militarul vulcănean Mușat descoperit de ministrul Intotero la Varșovia

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Elena Intotero a făcut parte din delegația guvernamentală condusă de premierul Viorica Dăncilă, care a avut întâlniri bilaterale în premieră cu Guvernul Poloniei.

Dincolo de programul oficial al delegației guvernamental ministrul pentru Românii de Pretutindeni a avut o serie de întâlniri cu militarii români din trupele NATO detașați în bazele militare din Polonia, dar și cu reprezentanți ai elitei din comunitatea românească din Polonia. ”La Varșovia, am avut onoarea de a fi în preajma militarilor români care cu demnitate servesc patria. De asemenea, am avut ocazia să întâlnesc comunitatea românească de elită. Au fost momente de bucurie și emoție pe care le-am trăit în Polonia”, a declarat Natalia Intotero.

Aceasta ne-a dezvăluit și faptul că, printre românii cu care s-a întâlnit în Capitala Poloniei se numără și un hunedorean. ”Mușat e un hunedorean din municipiul Vulcan, care își servește cu onoare țara în cadrul Detașamentului de apărare antiaeriana destinat eFP Polonia. Suntem mândri de el”, a mai spus ministrul Natalia Intotero.

Consultările interguvernamentale polonezo-române,, conduse de premierul polonez Mateusz Morawiecki şi premierul român Viorica Dăncilă, sunt primele consultări interguvernamentale România – Polonia din istoria relaţiei bilaterale. „Consultările au loc în contextul în care cele două state celebrează anul acesta Centenarele naţionale – Marea Unire în România şi redobândirea independenţei în Polonia”, a declarat premierul Viorica Dăncilă/