Români pentru români, la spectacolul aniversar Radio Pro Diaspora

Home Cultură Români pentru români, la spectacolul aniversar Radio Pro Diaspora
Români pentru români, la spectacolul aniversar Radio Pro Diaspora

De câțiva ani buni, municipiul Vulcan este gazda spectacolelor aniversare anuale desfășurate sub genericul Radio Pro Diaspora, un post de radio dublat de un portal de media destinat românilor de pretutindeni, înființat la Zirndorf, în Germania, de Robert Landmann și Ecaterina Cîmpean.

Proiectul cultural „Români Pentru Români” al Radio Pro Diaspora, prin care organziatorii și-au propus să facă cunoscut publicului din Valea Jiului valorile culturale ale românilor din diaspora, a reunit și anul acesta, la aniversarea celor 9 ani de la înființarea postului de Radio ProDiaspora, artiști și prieteni ai acestuia din România, Olanda, Belgia, Portugalia, Germania, Africa de Sud, Australia.

O fericită întâmplare face ca evenimentul din acest an să fi coincis și cu sărbătoarea Zilei Românilor de Pretutindeni. Pe scena de la Vulcan, în cadrul acestui concert oferit gratuit publicului vulcănean, au urcat, râmnd pe rând, artiști precum: Cornel Bucșă, Jul Baldovin, Florin Mureșan, Florin Țuțuianu, Aurora Istratie, Florin Paul Camen, Marian Filip, Geo Popa, Liviu Iulian Rădulescu, Ileana Berki, Sergiu Pîrvulescu, Vlad Dan Tătaru, Luminița Donisă, Simona Ionașc, Teona Raclieriu, dar și Ansamblul vocal ”Flori de Munte” și formația Color.

Între spectatorii care au răspuns invitației de a participa la acest eveniment artistic oferit de Radio Pro Diaspora vulcănenilor, s-a aflat și primarul localității, Gheorghe Ile. ”Îi mulțumesc doamnei Kati Cîmpeanu pentru că a revenit și anul acesta la Vulcan pentru aniversarea postului de radio PRO-DIASPORA, pe care reușește să-l păstreze activ, printr-o foarte mare dăruire și prin legăturile de prietenie minunate pe care le are cu românii de pretutindeni. O asigur că la Vulcan va găsi întotdeauna români buni și prieteni adevărați.
Așa cum sunt și artiștii noștri consacrați, dar și tinerele talente, care au urcat ieri pe scena cinematografului Luceafărul, la un nou spectacol aniversar, marca RADIO PRO-DIASPORA”, a spus primarul Gheorghe Ile.