Cetatea Deva a fost promovată la Târgul European al Castelelor

Home Reportaj Cetatea Deva a fost promovată la Târgul European al Castelelor
Cetatea Deva a fost promovată la Târgul European al Castelelor

Sute de turiști au vizitat standul de prezentare a monumentului istoric, amenajat cu ocazia Târgului European al Castelelor, manifestare care a avut loc în perioada 26 – 27 mai 2018, la Castelul Corvinilordin Hunedoara.

Reprezentanții Serviciului Public Administrare Cetate Deva  au promovat fortăreața, împreună cu cavalerii și domnițele din Garda Cetății.

Garda Cetății Deva, cea care dă viață vechilor ruine ale celei mai importante fortificații medievale din Transilvania a participat la deschiderea oficială a  evenimentului, dar și la cea a Concursului de tir cu arcul ,,Cupa Ioan Corvin”, unde a dat onorul tuturor arcașilor prezenți la eveniment. Arcașii Cetății Deva, băieți și fete au câștigat 3 locuri întâi la categoria replică arc istoric a cupei la tir.

”Turiştii care au vizitat castelul de la Hunedoara în cele două zile, au avut posibilitatea să vadă lupte ale cavalerilor medievali, dansuri ale domniţelor, să participe la lecţii de tir cu arcul sau lecţii de spadă, toate acestea pentru a intra în atmosfera vremurilor de altădată”, spune Dana Golea, inspector în cadrul Compartimentui Comunicare, Relații Externe, Promovare Imagine din Primăria Deva.

Târgul European al Castelelor este un eveniment unic în România, care promovează frumusețea monumentelor istorice din țara noastră și din Europa. La ediția din acest an au fost prezentate publicului ofertele turistice a 23 de castele, cetăți  şi muzee din România, Austria şi Ungaria.