Întâlnire cu roboții viitorului, la Deva

Home Educație Întâlnire cu roboții viitorului, la Deva
Întâlnire cu roboții viitorului, la Deva

Pasionații de tehnologia viitorului vor putea face cunoștință, miercuri, 30 mai 2018, între orele 15:00 – 18:00, în Parcul Cetății Deva, cu roboții care reprezintă cu mândrie județul Hunedoara la competiții naționale și internaționale, dar și cu creatorii lor, elevi și profesori de la patru colegii din județ.

Expoziția ,, Robotica la Poalele Cetății” este organizată de Primăria Municipiului Deva, Serviciul Public Administrare Cetate Deva, în parteneriat cu echipele de robotică din județul Hunedoara: Robotics – Colegiul Național Decebal Deva (coordonator prof. Sorin Stănculescu), NRG Robotix – Colegiul Tehnic Energetic ,,Dragomir Hurmuzescu” Deva, RobotX Hunedoara – Colegiul Național de Informatică ,,Traian Lalescu” Hunedoara (coordonator prof. Mircea Nistor), (coordonator prof. Paul Țoța) și Wafy – Colegiul Tehnic ,,Constantin Brâncuși” Petrila (coordonator prof. Alin Roșca).

Organizatorii vă așteaptă la o incursiune fascinantă în lumea roboticii, unde veți avea ocazia să vedeți în acțiune roboții creați în liceele din județul nostru și să aflați ce presupune robotica și cum poate să ajute aceasta la un viitor mai bun. Roboții creați de către cele patru echipe te pot înlocui cu succes la o conferință, la cursuri, întâlniri sau alte evenimente, dar totodată pot lovi mingi, mută diferite obiecte, recunosc culori și coduri, joacă jocuri și pot interacționa în anumite situații cu oamenii.

,,Părinții” roboților, elevi și profesori au câștigat premii la importante competiții naționale și internaționale în domeniul roboticii.

Echipa RobotX Hunedoara va reprezenta România la una dintre cele mai prestigioase competiții de robotică din lume – FIRST Global Competition, care se va desfășura în Mexic, în perioada 15-18 august 2018 și la care vor participa peste 150 de țări.