Copiii din Petroșani vor fi răsfățați de ziua lor, și de autoritățile locale

Home Stiri la zi Copiii din Petroșani vor fi răsfățați de ziua lor, și de autoritățile locale
Copiii din Petroșani vor fi răsfățați de ziua lor, și de autoritățile locale

Anul acesta, Ziua Copiilor va fi una cu totul și cu totul specială la Petroșani. Promisiunea vine chiar din partea primarului municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi care spune că de Ziua Internațională a Copiilor municipalitatea s-a pregătit așa cum se cuvine, pentru a-i răsfăța pe cei mici cu activități dintre cele mai atractive.

Astfel, încă de la orele dimineții (ora 10,00), toți copiii sunt așteptați să vină, însoțiți de educatori, învățători sau profesori, dar și de părinți, bunici, frați și surori, la deja tradiționala ”Paradă a costumelor de carnaval” care se va desfășura, pe data de 1 Iunie, pe traseul cuprins între Parcul Central ”Carol Schreter” și esplanada din Centrul Civic, de lângă teatru. Parada va fi însoțită și în acest an de actorii Teatrului ”Ion D. Sîrbu” care vor interpreta roluri de zne și feți frumoși, dar și de alte personaje din poveștile copilăriei.

Iar pentru că anul acesta, teatrul din Petroșani aniversează 70 de ani de existență, în programul Galei aniversare a acestuia, organizatorii au reușit să facă o ”magie” specială pentru copiii Petroșaniului, care vor avea ocazia să se întâlnească, imediat după încheierea Paradei costumelor de carnaval, cu Magicianul Poveștilor, îndrăgitul actor Marian Rîlea și trupa ”Abracadabra”. Aceștia le vor prezenta celor mici unul dintre cele mai frumoase spectacole de teatru destinate copiilor: ”Drumul lui Făt Frumos”. ”Suntem onorați de prezența la Petroșani, în acest an, a îndrăgitului actor Marian Rîlea și de pe acum îi mulțumim pentr bucuria pe care o face, prin prezența sa și a echipei sale, copiilor din municipiul nostru și din întreaga Vale a Jiului, într-o zi atât de specială cum este Ziua Copilului”, a declarat prmarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Tot pentru copiii din Petroșani, Consiliul local a aprobat astăzi ca, pe data de 1 Iunie, toți copiii sub 14 ani care doresc să petreacă câteva ore în satul de vacanță din Parâng să beneficieze de acces gratuit la instalațiile de transport cu cablul.

De asemenea, tot pe data de 1 Iunie, copiii se vor putea reîntâlni în Parcul ”Carol Schreter” cu frumoasa locomotivă în miniatură realizată de ing. Alexandru Skroban, care va circula aici pe parcursul întregii zile.