De toate pentru toți copiii din Vulcan, pe 1 Iunie, la Brazi

Home Educație De toate pentru toți copiii din Vulcan, pe 1 Iunie, la Brazi
De toate pentru toți copiii din Vulcan, pe 1 Iunie, la Brazi

Copii din municipiul Vulcan sunt așteptați, pe data de 1 Iunie, la sărbătoarea dedicată exclusiv lor de către autoritățile publice locale, sărbătoare care va avea loc anul acesta, în premieră, în frumoasa zonă de agrement a orașului, cunoscută sub numele ”La Brazi”.

Aici, pe parcursul întregii zile vor funcționa diverse instalații de joacă (tobogane, tiribombe etc.), chioșcuri cu dulciuri, sucuri răcoritoare și jucării. Tot aici, copii, părinți și bunici, deopotrivă sunt invitați să urmărească un spectacol artistic oferit de cei mai talentați dintre copiii Vulcanului dar și invitați surpriză ai municipalități.

Una dintre surprizele anului 2018 pentru copiii din Vulcan este și spectacolul ”1001 de povești”, prezentat de actorii Teatrului ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani, cu începere de la ora 17,00 pe scena de la Brazi, spectacol oferit gratuit de către Primăria și Consiliul local al municipiului Vulcan. ”Prin acest spectacol, actorii Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani readuc în atenția publicului spectator, momente și jocuri din copilărie. Un povestitor și mai mulți actori vor da viață mai multor personaje din basmele copilăriei. În cadrul acestui eveniment veți putea întâlni o serie de Statui Vivante în cel mai frumos spectacol de artă stradală, pe care vi-l oferim cu drag, tuturor copiilor din orașul nostru”, spune Cristian Merișanu, viceprimarul municipiului Vulcan.

Tot cu ocazia Zilei Copilului, la Cinematograful ”Luceafărul” va fi prezentat și spectacolul ”VALU” al Trupei de teatru ”The Dreamers”, trupă formată din copii și tineri talentați din Valea Jiului. Spectacolul este oferit de asemenea gratuit, în cadrul unui proiect derulat de Pregoterm SA Vulcan împreună cu Primăriile din Vulcan, Lupeni, Uricani și Aninoasa.

Viceprimarul municipiului Vulcan mai spune, de asemenea că în zilele următoare, respectiv 2 și 3 iunie, tot la Baza de agrement Brazi de la Vulcan va avea loc prima ediție a Festivalului de folclor dedicat unuia dintre cele mai frumoase obiceiuri ale sătenilor din zona Vulcanului: ”Măsuratul Oilor”. Cu acest prilej, artiști locali și invitați deosebiți vor evolua pe scena de la Brazi, loc în care cetățenii Vulcanului sunt invitați la petrecere.