”Mișcare și atitudine” într-o nouă campanie de informare marca Apa Serv

Home Educație ”Mișcare și atitudine” într-o nouă campanie de informare marca Apa Serv
”Mișcare și atitudine” într-o nouă campanie de informare marca Apa Serv

Angajații companiei de apă și canalizare din Valea Jiului au demarat astăzi o inedită campanie de informare, prin intermediul căreia vor să atragă atenția cetățenilor din cele 6 localități ale Văii Jiului asupra inconvenientelor pe care le generează utilizarea incorectă a sistemului public de canalizare.

Campania a fost lansată oficial astăzi, la Petroșani, când mai bine de 20 de voluntari ai Apa Serv, în frunte cu șeful Departamentului Producție – Cristian Ionică și șeful Departamentului Exploatare – Florin Donisa, au făcut turul Petroșaniului pe biciclete, împărțind pliante și vorbind cu cetățenii despre ce se întâmplă atunci când sistemul de canalizare este incorect utilizat. ”Această acțiune este practic o reeditare a campaniei de anul trecut, pe care am desfășurat-o sub genericul ”Canalizarea nu e coșul tău de gunoi !”. Vrem prin acest demers să informăm cetățenii în ceea ce privește activitatea noastră cu privire la epurarea apelor uzate menajere, la corectitudinea folosirii tuturor instalațiilor din casă, precum și a canalizării, deoarece în experiența de zi cu zi ne confruntăm cu situații în care procesul de epurare a apelor uzate este foarte mult îngreunat dacă, pe lângă substanțele care se găsesc în apa menajeră găsim multe alte elemente care pun în pericol însăși funcționarea sistemului. Vrem să atragem atenția mai ales asupra folosirii șervețelor umede, care odară aruncate în rețeaua de canalizare crează mari probleme în tot ceea ce înseamnă instalațiile noastre din cadrul stației de epurare”, a declarat Cristian Ionică, director de producție al ApaServ.

La rândul ei, Mariana Popa, maistru în  cadrul Secției apă – canal de la Apa Serv Valea Jiului apreciază că este de datoria ficăeruia dintre noi să avem mai multă grijă cu ceea ce aruncăm în canalizare, pentru a evita problemele neplăcute ale înfundării acestor rețele. ”În primul rând ar trebui să evităm să aruncăm șervețelele umede, pentru că ele nu se dizolvă, ci se formează ghemotoace care, inevitabil, înfundă canalizările. De asemenea, este grav că de multe ori în canalizare găsim pamperși, îmbrăcăminte, de toate. Unii oameni au impresia că, într-adevăr, canalizările noastre sunt coșuri de gunoi, iar asta nu e corect. Am încercat și prn acest tip de activități să le arătăm oamenilor că în locul comentariilor față de prețul apei, ar putea acorda o mai mare atenție muncii pe care o facem noi, uneori în condiții de mizerie greu de descris, pentru a desfunda canalele pe care, din lipsă de informare sau din reavoință, oamenii le colmatează” a spus Mariana Popa.

Potrivit șefului Departamentului Exploatare de la Apa Serv, Florin Donisa, acțiunea de astăzi, prima de acest fel din cadru campaniei ”Mișcare și atitudine !” s-a derulat prin participarea voluntară a unora dintre angajații Apa Serv care au dorit să combine activitatea de dialog și informare a cetățenilor privind utilizarea corectă a serviciului de canalizare, cu un binevenit ”galop de sănătate” prin parcurgerea pe biciclete a municipiului Petroșani, din Petroșani Nord și până la stația de epurare de la Dănuțoni (zona Livezeni) cu opriri în zonele Teatru, Jiul Shopping Center, Piața Centrală, Casa de cultură, Parcul Carol Schreter, Zona Lidl, Aeroport Păcii, Aeroport Parângul, Aeroport Dacia, Aeroport Mol și Kaufland. ”Cred că a fost primă acțiune reușită, în care am reușit să transmitem mesajul nostru cetățenilor din Petroșani și sperăm că acest mesaj va fi recepționat ca atare. Vom reedita turul nostru ciclist în perioada următoare și în celelalte localități ale Văii Jiului”, spune Florin Donisa.

Deși nu a participat astăzi la startul campaniei ”Mișcare și atitudine”, fiind plecat într-o delegație de serviciu, directorul general al Apa Serv, Costel Avram, a transmis un mesaj colegilor săi și beneficiarilor serviciilor Apa Serv, pe marginea acestui sbiect, prin intermediul unei postări pe rețeaua de socializare facebook. ”Apa Serv a demarat astăzi o nouă campanie de informare cu privire la utilizarea corectă a sistemului de canalizare. Abordăm această campanie într-un mod aparte, într-un tur al orașelor Văii Jiului pe biciclete. Primul oraș în care echipa Apa Serv a atras atenția cetățenilor a fost municipiul Petroșani. Chiar dacă nu am putut fi prezent astăzi, alături de colegi mei, îi felicit și le mulțumesc pentru că, în afara orelor de program, au înțeles cât de importantă este această acțiune și au subscris proiectului ”Mișcare și atitudine”, ca de fiecare dată, cu entuziasm”, a scris Costel Avram.