Petrila, 1 Iunie în Anul Centenarului

Home Stiri la zi Petrila, 1 Iunie în Anul Centenarului
Petrila, 1 Iunie în Anul Centenarului

Zeci de concursuri au avut loc la Petrila, unde Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită, în avans, astăzi.

Evenimentul a fost organizat sub egida Centenarului Marii Uniri de la 1918, astfel încât elevii celor două entități școlare din Petrila, Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși” și Școala Gimnazială ”I. D. Sîrbu”, s-au întrecut în concursuri care mai de care mai atractive. De la concursuri pe teme de istorie (România 100 sau Cântece patriotice) la întreceri sportive inter-școlare de Cros și Alergare, Fotbal, Handbal, Baschet, Tenis de Masă sau Fotbal Tenis, copiii petrileni au avut parte de competiții și distracție pentru toate gusturile.

De asemenea, nu au fost uitate întrecerile pe trotinete, triciclete sau biciclete, care au atras un număr la fel de mare de copii.

Cei mici, participanți din partea grădinițelor, au lansat un adevărat bal al poveștilor, costumați și pictați în personaje celebre de desen animat (Peter Pann sau Albă ca Zăpada) și întreceri de desen pe asfalt.

La final, au fost premiați toți învingătorii, cu diplome și medalii din partea administrației locale, iar fiecare participant a primit ciocolată și sucuri. Premierea a fost făcută în cadru festiv la cele două entități școlare, fiind prezenți, alături de dascăli, primarul Vasile Jurca și viceprimarul Dorin Curtean, care le-au transmis tuturor copiilor, de ziua lor, felicitări și ”La Mulți Ani”.