Prima generație de pensionari, absolvenți ai cursurilor de limba engleză de la Petroșani

Home Administrație Prima generație de pensionari, absolvenți ai cursurilor de limba engleză de la Petroșani
Prima generație de pensionari, absolvenți ai cursurilor de limba engleză de la Petroșani

”Cu cât suntem mai în vârstă, cu atât vrem să învățăm mai mult !” Sau, altfel spus, ”The Older We get, the more we learn !” Acestea este motto-ul primei generații de pensionari, absolvenți ai cursurilor de limba engleză organizate la Clubul Pensionarilor din Petroșani Nord, cu sprijinul Primăriei municipiului Petroșani.

După aproape patru luni de cursuri intensive, care au avut loc la sediul fostului Comisariat militar din Petroșani, câteva zeci de persoane, pensionari din municipiu, au ajuns la momentul absolvirii. Aceștia recunosc că aceste cursuri au fost binevenite, cu ajutorul lor reușind să acumuleze suficient de multe cunoștințe pentru a putea purta o serie de conversații uzuale în limba engleză.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi spune că administrația locală a organizat acest curs gratuit, venind astfel în întâmpinarea persoanelor în vârstă care au solicitat sprijin în această direcție. ”I-am înțeles pe cei care au venit la noi și ne-au solicitat să-i sprijinim în a acumula o experiență minimală de conversație în limba engleză, motivându-ne că au nevoie de acest lucru pentru a se putea descurca în aeroporturile sau autogările din străinătate, atunci când merg să-și viziteze copiii sau rudele aflate la muncă în străinătate. Am găsit o soluție, prin intermediul unui coleg din Primărie, care știe engleza și care a dorit să susțină aceste cursuri gratuite, motiv pentru care îi mulțumesc”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Primarul Tiberiu Iacob Ridzi a fost, de altfel, invitatul de onoare al primei generații de absolvenți ai cursurilor gratuite de limba engleză de la Petroșani la festivitatea de absolvire care a avut loc astăzi. ”Omul cât trăiește învață! Iar prima generație de seniori care a absolvit cursurile de limba engleză organizate de noi, este dovada vie a acestei zicale. Mă bucur că am putut veni în sprijinul persoanelor trecute de prima tinerețe care și-au manifestat intenția de a învăța limba engleză, prin organizarea gratuită a acestor cursuri.
Am ținut să le ofer și câte o diplomă simbolică, pentru devotamentul și ambiția de care au dat dovadă pe parcursul celor peste trei luni de cursuri”, a mai declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

În măsura în care vor mai exista cereri, Primăria Petroșani va susține și o altă serie de cursuri de limba engleză pentru pensionari.