Copii din Uricani au intrat în competițiile distracției de Ziua Copilului

Home Stiri la zi Copii din Uricani au intrat în competițiile distracției de Ziua Copilului
Copii din Uricani au intrat în competițiile distracției de Ziua Copilului

Copiii din Uricani au furat startul distracției de Ziua Copiilor încă din ultima zi de mai, când au dat năvală pe străzile din centrul orașului pentru a participa la competițiile la care au fost invitați de către primarul Dănuț Buhăescu și echipa acestuia din Primăria și Consiliul local al orașului Uricani.

”Atunci când vine vorba despre copiii din orașul Uricani, fie că e vorba despre școală sau despre disracție, nu ne dăm înapoi de la nimic pentru a face tot ceea ce este necesar ca ei să se bucure și să aibă satisfacțiile pe care le merită”, spune primarul Uricani. Iată de ce și în acest an Administrația Publică Locală de la Uricani s-a implicat la modul cel mai serios în organziarea unor manifestări pe placul copiilor, pentru a marca astfel cea mai importantă sărbătoare a acestora: Ziua Copiilor”.

Astfel, pe bulevardul principal al localității, străzile s-au transformat în piste de concurs pentru participanții la competițiile de cros și role dar și în spațiu de artă stradală pentru sutele de participanți la concursul de desene pe asfalt. Și tot de Ziua Copiilor, pe terenul sintetic de sport de la Liceul Tehnologic ”Retezat” au avut loc întrecerile ”Cupei 1 Iunie” la fotbal. La Uricani, competițiile copiilor s-au întins până pe data de 2 iunie când, cu sprijinul dat de consilieul local Daniel Moraru, s-a derulat și un concurs de șah pentru copii. Programul a fost completat de tradiționala gală demonstrativă de K1 organizată la Uricani de Alin Boroghină. Unde mai pui faptul că dansatorii talentați ai trupei de la Casa de cultură, coordonați de Andrei Bușcă au fost invitați la recitalul artistic de 1 Iunie de la Vulcan, iar la rândul său, consilierul local Jenica Stanci a coordonat o acțiune de suflet pentru copiii de la Casa Betania, care de 1 Iunie au putut participa la o frumoasă excursie la munte.

De altfel, anul acesta, eforturilor organziatorice depuse în organizarea Zilei Copiilor de la Uricani de primarul Dănuț Buhăescu și viceprimarul Corneliu Braia, li s-au alătura foarte mullți alții, de la consilieri locali și coordonatori de activități culturale, artistice sau sportive, până la dascăli dedicați precum Vera Ciurea, Rădița Faraon, Dana Moraru, Tatiana Popescu, Nicoleta Rusu, Elena Kiss, Natalia Kovacs, Cristina Bejan, Alin Boroghină, Cristian Ciurea, Daniel Astilian, Ilie Iloiu, Florin Mîrza, Ioan Paiu și încă mulți alții.

”Tututor celor care s-au implicat în organizarea și în buna desfășurare a activităților de 1 Iunie, le mulțumesc pentru sprijin, iar în ceea ce ce-i privește pe copii sper că am reușit să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor lor și de această dată. Vreau să le mulțumesc și colegilor din Consiliul local pentru că au aprobat în unanimitate programul pentru Ziua Copiilor pe care l-am propus și fondurile necesare pentru organizare și pentru premierea copiilor din orașul Uricani. Cu acesta ocazie le urez încă o dată “La mulţi ani!” tuturor copiilor din întreaga lume, dorindu-le să aibă o viață plină de bucurie, înconjuraţi mereu de căldura şi dragostea celor apropiaţi”, a mai spus Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.