Ziua Mediului pe biciclete, la Petroșani

Home Administrație Ziua Mediului pe biciclete, la Petroșani
Ziua Mediului pe biciclete, la Petroșani

Care pe biciclete, care pe trotinete… Așa au înțeles tinerii din Petroșani să sărbătorească astăzi Ziua Mondială a Mediului, răspunzând invitațuei lansate în acest sens, conform tradiției, de Asociația Pro Parâng (președinte Cazimir Radvanski), Asociția Casa Pro Urbis (președinte Eduard Wersanski) și Administrația Publică Locală a municipiului Petroșani.

La orele prânzului, toți cei care au dorit să ia parte la acest eveniment s-au reunit în rotonda din parcul de la teatru, acolo unde elevii de la Colegiul Tehnic ”Dimutrie Leonida” au prezentat și o inedită expoziție de artă cu lucrpri realizate din materiale reciclabile, dar și o prezentare de modă cu creații vestimentare realizate din… plastic. Tot aici, elevii din clasele de învățămnt special de la Școala IG Duca și Casa Pollicino au prezentat un scurt program artistic, după care toți cei care au avut în dotare biciclete, trotinete, role sau alte mjloace de locomoție nepoluante, au pornit într-un marș de promovare al acestora pe bulevardul principal al orașului.

Ca de fiecare dară, din grupul de bicicliști a făcut parte și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, care a dorit să transmită astfel, la rândul său un mesaj anti-poluare într-o zi u o semnificație aparte, așa cum este Ziua Mediului. ”Poluarea este un fenomen global, care, din păcate ia amploare. Pentru a stopa acest fenomen, trebuie ca noi, fiecare, la nivel local să luăm măsuri. Este important să îi implicăm pe copii în astfel de acțiuni, deoarece viitorul le aparține lor. Am ales, astăzi, să pedalăm pentru a trage un semnal de alarmă asupra poluării cu emisii de dioxid de carbon. Un mediu curat înseamnă o viață sănătoasă, de aceea încurajez și susțin orice activitate care are rolul de a proteja natura. Este de datoria noastră să menținem curat patrimoniul natural pe care avem datoria de a-l lăsa nealterat generațiilor viitoare”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta a mai spus că administrația locală de la Petroșani va căuta să găsească soluții tehnice pentru a crește numărul de kilometri de piste pentru biciclete pe raza municipiului Petroșani. ”Avem în vedere mai multe soluții pentru a încuraja mersul pe bicicletă. Ne gândim fie să extindem pistele de biciclete din Petroșani, prin marcaje care să delimiteze benzi speciale pentru bicicliști pe străzile din Petroșani, fie să amenajăm un traseul special pentru bicicliști, fie la Brădet, fie pe faleza Jiului. Cert este că trebuie să găsim soluții, pentru că numărul celor care utilizează acest mijloc de transport, fie pentru distracție, spoti sau chiar ca mijloc de deplasare este într-o continuă creștere și la Petroșani”, a spus primarul Tiberiu Iacob Ridzi.