Ziua Mondială a Mediului marcată de echipa Apa Serv prin mișcare și atitudine

Home Educație Ziua Mondială a Mediului marcată de echipa Apa Serv prin mișcare și atitudine
Ziua Mondială a Mediului marcată de echipa Apa Serv prin mișcare și atitudine

”Mișcare și atitudine” a devenit pentru pentru echipa de la Apa Serv nu doar un slogan de promovare a activităților din cadrul companiei, ci efectiv un mod de acțiune în diverse situații.

Așa s-a întâmplat și astăzi când câțiva zeci de voluntari din echipa de conducere de la Apa Serv Valea Jiului, în frunte cu directorul general Costel Avram, șefii de Departamente Cristian Ionică, Florin Donisa, Roxana Benke, dar și ați șefi de servicii și funcționari din cadrul Apa Serv au îmbrăcat ținuta de lucru și, împreună au descins pe Cheile Jiețului, unde au desfășurat o acțiune de ecologizare, pe zona cuprinsă între stația de captarea a apei din râul Jieț, respectiv stația de tratare a apei de la Jieț, obiective importante din patrimoniul operatorului regional de apă din Valea Jiului.

”Am marcat astăzi, alături de colegii de la Apa Serv Valea Jiului, Ziua Mediului, prin mișcare și atitudine. Mișcare, deoarece ne-am deplasat pe Cheile Jiețului cu bicicletele, în inspecție la obiectivele noastre de aici. Atitudine, pentru că ne-am dorit să atragem atenția asupra faptului că apele trebuiesc păstrate curate, scop în care am ecologizat albia Jiețului în zona stației de captare. Cred că am reușit să facem o treabă bună și astăzi,drept pentru care le mulțumesc colegilor mei pentru implicare. Cum după muncă se cuvine și o binemeritată răsplată, le mulțumesc și colegelor care ne-au pregătit o fasole la ceaun care ne-a mers direct la suflet”, a declarat directorul general al pa Serv, Costel Avra, la finalul acțiunii.

În urma acțiunii de astăzi, voluntarii Apa Serv au strâns circa 30 de saci de deșeuri, în mod special constând în pungi de plastic, PET-uri sau doze de bere, care au fost încărcați și transportați la sediul unuia dintre operatorii de servicii de colectare a deșeurilor. Prin această acțiune, angajații Apa Serv au dorit să tragă un semnal de alarmă asupra situației în care se află de multe ori, din cauza lipsei de respect al unor oameni față de mediul înconjurător, chiar și zonele de protecție sanitară care constituie sursele de apă potabilă pentru cetățenii din Valea Jiului. ”Chiar dacă, față de alți ani, pe malul Jiețului, sunt mai puține deșeuri, iată că în acțiunea noastră de astăzi am găsit totuși urme ale lipsei de civilizație. Vrem să atragem, și prin acest tip de acțiuni, atenția tuturor oamenilor asupra responsabilității pe care o avem cu toții în protejarea apelor de munte, care constituie principala noastră sursă de apă potabilă. Sper ca acest tip de atitudine să fie înțeles corespunzător de cât mai mulți oameni, dacă nu chiar de toată lumea, astfel încât următoarea noastră acțiune de ecologizare să devină doar una de mișcare și relaxare în frumoasele noastre zone turistice din Valea Jiului”, a mai spus Costel Avram.

Acțiunea voluntarilor de la Apa Serv s-a încheiat cu o binemeritată invitație la o fasole cu ciolan și un pahar de apă rece de izvor la locul de popas amenajat, tot prin grija voluntarilor de la Apa Serv, în imediara vecinătate a stației de tratare de la Jieț.