Centenarul ”România 100” marcat la Peștera Bolii printr-un concert coral și o expoziție foto

Home Cultură Centenarul ”România 100” marcat la Peștera Bolii printr-un concert coral și o expoziție foto
Centenarul ”România 100” marcat la Peștera Bolii printr-un concert coral și o expoziție foto

Un eveniment cultural inedit este programat să se desfășoare sâmbătă, 9 iunie 2018 de la ora 11,00 în Peștera Bolii, apreciatl obictiv turistic de la marginea Petroșaniului.

Astfel, aici va avea loc, în organizarea Asociației Petroșa Aqua, custodele Peșterii Bolii, un concert coral multiconfesional susținut de coruri religioase. Acesta se află la cea de-a VIII-a ediție, concertele corale religioase fiind deosbit de apreciate, urmare a acusticii deosebite pe care o prezintă Peștera Bolii pentru acest tip de evenimente cultual-religioase.

În plus, în acest an, cocertul coral va fi dublat de o altă activitate, prilejuită de vernisarea unei expoziții de fotografi istorică, prin care sunt readuse în atebție momente din luptele de pe Valea Jiului date în Primul Război Mondial. Ovidiu Rizopol, vicepreședinte al Asociaței Petro Aqua, spune că este vorba despre 66 de fotografii realizate pe câmpul de luptă, în anii 1916-1917. ”Expoziția fotografică se înscrie în programul Centenarului România 100. Cei care vor veni la venisajul acestia, vpr avea ocazia să vadă fotografii inedite, unele înfățișând chiar scene dramatice, cu soldați răniți, imagini realizate atât în tabăra milutară română, cât și n cea germană. Avem fotografii cu debarcarea trupelor germane în gara Merisor, apoi cu luptele din Pasul Vâlcan, luptele din  Straja ș.a.m.d.”, a declarat Ovidiu Rizopol.

Participarea publicului la cele două evenimente culturale care vor avea loc la Peștera Bolii sâmbătă, 9 iunie 2018 este gratuită.