Parcarea publică din Piața Unirii din Deva va funcționa în regim cu plată din luna iulie

Home Stiri la zi Parcarea publică din Piața Unirii din Deva va funcționa în regim cu plată din luna iulie
Parcarea publică din Piața Unirii din Deva va funcționa în regim cu plată din luna iulie

Consiliul Local al Municipiului Deva a aprobat în ședința din 5 iunie 2018, regulamentul de organizare și funcționare a parcării publice situate în Piața Unirii, nr. 8.

Parcarea va fi administrată de Serviciul Comunitar pentru Cadastru și Agricultură, aflat în subordinea Primăriei Municipiului Deva. Dacă până acum nu s-a perceput nicio taxă, din luna iulie 2018, după comunicarea și aducerea la cunoștință publică a hotărârii de consiliu local care aprobă modul de funcționare a Parcării, în termenele prevăzute de lege, cei care doresc să parcheze acolo, vor fi nevoiți să plătească.

Parcarea va avea sistem de acces cu bariere și va fi în regim de autotaxare. Staționarea sau parcarea autovehiculelor se va face doar pe sectoarele semnalizate cu marcaje rutiere.

Conducătorul auto va intra în posesia unui tichet, eliberat automat la intrarea în parcare. Taxarea se va face la automatul montat la ieșirea din Parcare, dotat cu cititor electronic de tichete, în funcție de durata de staționare a autovehiculului.

În ceea ce privește tarifele de parcare, primele 15 minute sunt gratuite. Apoi, primele două ore se vor taxa la 1 leu/oră. După cele două ore de staționare, tariful scade la 0,5 lei/oră. Dacă pierdeți tichetul de parcare, taxa suplimentară pentru eliberarea unui nou tichet este de 25 de lei. În cazul în care durata de parcare a mașinii depășește 5 zile, tariful majorat este de 25 de lei pe zi.

Autovehiculele aparținând persoanelor cu handicap sau a căror deținător legal sunt persoane cu handicap vor beneficia de un abonament de parcare gratuit care se obține în baza documentelor de identitate și proprietate a acestora.

Parcarea publică este destinată doar pentru mașinile fără remorcă, cu masa maximă autorizată de 2500 de kg. În incinta parcării se va circula cu viteza de maximum 10 km/oră, cu luminile de întâlnire aprinse și cu respectarea semnificației indicatoarelor montate în incintă.

Constituie contravenții și se sancționează cu amendă între 100-500 de lei: ocuparea locurilor de parcare destinate persoanelor cu handicap a locurilor aflate în dreptul căilor de acces în Parcare, unde se împiedică intrarea mijloacelor de intervenție în cazul unor incendii, calamități sau urgențe; ocuparea spațiului cu vehicule expuse pentru vânzare etc.

Sunt exceptate de la plată motoretele, motocicletele, bicicletele și autovehiculele anumitor instituții publice sau persoane fizice precum: Salvare, SMURD, Pompieri, Poliția Locală, Jandarmeria, MapN, Primăria Deva etc., atunci când este necesară parcarea în cazul situațiilor de urgență. Regulamentul detaliat de organizare și funcționare a parcării publice din Piața Unirii, nr. 8 din Deva va putea fi consultat pe site-ul Primăriei Municipiului Deva.

Parcarea va fi deschisă 24 de ore din 24.