Alpiniștii pompieri hunedoreni premiați de conducerea I.S.U Hunedoara după participarea la Grimpday

Pompierii alpiniști, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara„ al județului Hunedoara, au fost primiți acasă cu căldură, de colegii lor, după participarea la competiția Grimpday, cea mai faimoasă competiție de salvare de la înălțime din întreaga lume.

În cadrul unui ceremonial militar conducerea I.S.U. Hunedoara a recompensat și onorat prestația pompierilor alpiniști. Echipa hunedoreană este compusă din: plutonierii major Iulian Spătaru, Andrei Chirilă, Varga Zsolt, Florin Gavrilă, Daniel Sonoc, plutonier adjutant Marian Albu și paramedic Cristian Albu.

Competiția, intitulată Grimpday 2018, ajunsă la cea de-a XIII-a ediție, a fost organizată în Namur, Belgia și a reunit servicii profesioniste de salvare din întreaga lume (pompieri, protectie civilă, armată, poliție), fiind dedicată în primul rând salvării din mediul urban.

Inspectorul șef al I.S.U. Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean se declară încântat de evoluția echipei de alpiniști la competiția Grimpday și apreciază de asemenea, că este foarte important și eficient ca și la locul de muncă oamenii să își poată urma pasiunile. Acesta consideră totodată că, dăruirea, pasiunea și pregătirea continuă a fiecărui pompier sunt cheia succesului în intervențiile sau salvările dificile.