Intervenție salvatoare la eliminarea riscului provocat de desprinderea unui ornament de pe un bloc din Petroșani

Home Administrație Intervenție salvatoare la eliminarea riscului provocat de desprinderea unui ornament de pe un bloc din Petroșani
Intervenție salvatoare la eliminarea riscului provocat de desprinderea unui ornament de pe un bloc din Petroșani

Vremea capricioasă, ploaia și, mai ales, vântul puternic, care au măturat Petroșaniul în noaptea de sâmbătă spre duminică, au dat emoții locuitorilor din blocul 120 de pe str. 1 Decembrie 1918 din centrul municipiului Petroșani, după ce o bucată uriașă din ornamentul unei terase de la acest bloc turn s-a desprins și a fost pe punctul de cădea pe trotuar.

La sesizarea oamenilor, primarul municipiului Petroșani a solicitat imediat sprijinul pompierilor militari, împreună cu care a participat la acțiunea de înlăturare a pericolului, care s-a derulat în dimineața de duminică, 10 iunie 2018. ”Având în vedere că bucata era foarte grea şi amplasată la etajul 5 al blocului cu pricina, echipajele de pompieri împreună cu cei de la DADPP au intervenit pentru a lua bucata uriaşă de beton, astfel îndepărtând pericolul. Până la urmă, totul e bine când se termină cu bine”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Blocul 120 de pe str. 1 Decembrie 1918 din Petroșani este cuprins, din fericire, într-un proiect de reabilitare pe fonduri europene, proiect în cadrul căruia vor fi efectuate lucrări de izolare termică, de reabilutare a acoperişului, subsolului, ascensorului etc., investiții care vor elimina și pericolele de genul celor semnalate în acest sfârșit de săptămână.

Primarul municipiului Petroșani informează că acest proiect a trecut deja de faza de conformitate şi eligibilitate, ceea ce înseamnă că, în mod cert, va fi finanţat iar lucrările menționate ar putea începe chiar în cursul acestui an.