Regretatul colonel (r) Jilip Petrișor, omagiat de jandarmii din Valea Jiului la cazarma din Lupeni

Home Stiri la zi Regretatul colonel (r) Jilip Petrișor, omagiat de jandarmii din Valea Jiului la cazarma din Lupeni
Regretatul colonel (r) Jilip Petrișor, omagiat de jandarmii din Valea Jiului la cazarma din Lupeni

Cazama Jandarmeriei din Lupeni, deschisă cu ani în urmă la inițiativa colonelului (r) Jilip Petrișor Toderiță, comandantul Detașamentului de Jandarmi din Valea Jiului poartă, începând cu data de 14 iunie 2018, numele regretatului ofițer.

”Având în vedere faptul că, în data de 26 aprilie 2018, domnul colonel s-a stins din viaţă şi ţinând cont de activitate deosebită a acestuia, prezentată anterior s-a conferit denumirea onorifică Cazărmii Lupeni, aflată în administrarea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Decebal” Hunedoara, Cazarma ,,col. (rz.) Jilip Petrişor – Toderiţă” Lupeni. Personalitatea domnului colonel (rz) Petrişor – Toderiţă JILIP va rămâne un reper pentru întreg colectivul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Decebal” Hunedoara.”, a declarat șeful IJJ Hunedoara, col. Rovert Vîță. 

La ceremonia de dezvelire a acestei plăci comemorative, au fost prezenți în mijlocul foştilor colegi și subordonați ai remarcabilului ofițer jandarm Jilip Petrișor, membrii familiei acestuia, respectiv mama, soţia, fiica şi nepoţelul în vârstă de 8 ani care, de altfel,  a dezvelit placa amplasată pe fațada Cazărmii Lupeni, în memoria bunicului său. 

Colonelul (rz.) Petrişor – Toderiţă JILIP s-a născut în data de 02.01.1956 în localitatea Vulcan, judeţul Hunedoara. A urmat cursurile Şcolii Militare de Ofiţeri Activi a M.A.I. în perioada 1977-1980, iar după absolvirea acestei instituţii de învăţământ a îndeplinit pe rând funcţiile de comandant de pluton, companie şi detaşament. După o carieră de 26 ani în slujba ţării, la data de 30.08.2006, ofiţerul a trecut în rezervă. 

”Pe parcursul activităţii profesionale desfăşurate a obţinut rezultate bune şi foarte bune. A fost un ofiţer obiectiv, corect, de înaltă ţinută morală, manifestând tact, discernământ şi autocontrol atât în relaţiile de serviciu, cât şi în societate. Pentru calităţile de care a dat dovadă a fost apreciat deopotrivă de subordonaţi, comandanţi, precum şi de societatea civilă. Pentru toate acestea, numele ofiţerului şi denumirea structurii de jandarmi conduse, Detaşamentul 3 Jandarmi Petroşani, au devenit sinonime”, se arată într-un comunicat de presă al IJJ Hunedoara.