Copii talentați din Valea Jiului, ”ambasadori” în cetatea Alba Iulia și a Brașovului

Home Educație Copii talentați din Valea Jiului, ”ambasadori” în cetatea Alba Iulia și a Brașovului
Copii talentați din Valea Jiului, ”ambasadori” în cetatea Alba Iulia și a Brașovului

Copiii de la cercul de machete din cadrul Clubului Copiilor din orașul Petrila, au reprezentat Valea Jiului la două concursuri internaționale, respectiv: Brașov Model Show și Cupa A.M.A. din Alba Iulia. Mai mult, aceștia au revenit acasă și cu tolba plină de trofee și medalii, după ce au adunat nu mai puțin de 12 premii.

După cum informează directorul Clubului Copiilor, prof. Radu Chința, 7 dintre medalii au fost câștigate la Brașov și alte 5 medalii la Alba Iulia. Remarcabil, având în vedere fie și simplul fapt că în competiția de la Brașov au fost 79 de participanți cu 301 lucrări în concurs, participanți veniți din Anglia, Bulgaria, Moldova și România, iar la Alba Iulia au participat 130 modeliști și 450 de lucrări, veniți din Anglia, Bosnia-Herțegovina, Macedonia, Serbia, Ungaria, Italia și România.

Medaliile de aur aduse de copii Cercului de machete de la Clubul din Petrila au revenit elevilor: Mutică Dragoș Andrei (câștigător atât la Alba cât și la Brașov) și Burlacu Vlăduț Ionuț.

Medalii de argint au câștigat: Țalapin Timeea, Bogdan Alexandra Nicoleta, Donț Dari și Mutică Dragoș, iar medalii de bronz au câștigat: Rus Bianca, Sofalvi Robert, Bădilă Rareș, Burlacu Vlăduț Ionuț și Ilovan Andra.

”Menționăm că deplasarea la Alba Iulia a fost realizată cu sprijinul Primăriei și a Consiliului Local din Municipiul Lupeni, cărora le adresăm mulțumirile noastre în mod public. Datorită rezultatelor obținute, copiii de la clubul nostru au primit invitația de participare la și Cupa Tomis de la Constanța organizat de Muzeul Național al Marinei Române din Constanța, care va avea loc în perioada 11-18 august 2018”, a mai declatrat prof. Radu Chința, directorul CCE din Valea Jiului.