Start la Retezat Sky Race 2018 de la Cheile Buții

Home Reportaj Start la Retezat Sky Race 2018 de la Cheile Buții
Start la Retezat Sky Race 2018 de la Cheile Buții

Peste 1300 de concurenți se vor alinia astăzi la startul unei dintre cele mai apreciate competiții de alergare montană din România: Retezat Sky Race.

Ajunsă la cea de-a VII-a ediție, competiția se desfășoară la Uricani, ”cartierul general” și punctul de start și, respectiv, de sosire, fiind la Complexul Turistic ”Cheile Buții”. Evenimentul este organizat de Asociația ”Sport la orice vârstă”, Clubul ”Alpin Valea Jiului” și comunitatea ”Turism Uricani”, cu sprijinul Intersport și al Primăriei orașului Uricani.

Traseul de concurs este deosebit de spectaculos, destinat în mod special profesioniștilor în alergarea montană. Concurenții vor străbate văi, goluri alpine și creste din Parcul Natural Retezat cu o diferență de altitudine de 1700 de metri, pornind din Cheile Buții (892 metri altudine), prin Vârful Piule (2081 m) – Refugiul Salvamont Buta (1564 m) – Vârful Custura (2457 m).

”Interesul pentru acest concurs este unul extrem de mare. Peste 1500 de sportivi, suporteri și organizatori se află astăzi în zona Câmpu lui Neag – Cheile Buții pentru acest eveniment sportiv de mare valoare, la care participă cei mai buni alergători montani din România și sportivi veniți din afară. Este suficient să vă spun doar că organizatorii au fost nevoiți să limiteze numărul înscrierilor la 1300 de concurenți, iar locurile au fost rezervate cu câteva luni în urmă, pentru a vedea care este amploarea acestui concurs pe care-l găzduiește orașul nostru”, a declarat primarul Dănuț Buhăescu.

Startul în Retezat Sky Race 2018 va avea loc peste puțin timp, iar festivitatea de premiere a câștigătorilor este programată pentru după-amiază.

Regăsiți mai multe detalii despre acest concurs accesând linkul: https://www.facebook.com/RetezatSkyRace/?hc_ref=ARSMIc2kDNrTVkFr7vk2camHcA5BsmXhNbXhK0RZcOXM93ctuFuYj34SqCZHKxtm15Y

Succes, tuturor competitorilor !