Straja așteaptă oaspeți în straie naționale la ”Nedeia Sânzienelor”

Home Cultură Straja așteaptă oaspeți în straie naționale la ”Nedeia Sânzienelor”
Straja așteaptă oaspeți în straie naționale la ”Nedeia Sânzienelor”

La finalul acestei săptămâni, mai exact duminică, 24 iunie 2018, în Stațiunea Tuistică Straja din municipiul Lupeni se va desfășura o nouă ediție a uneia dintre cele mai frumoase manifestări publice de promovare a tradițiilor și portului popular momârlănesc, manifestare care se va derula sub genericul deja binecunoscut: NEDEEA SÂNZIENELOR.

Potrivit informațiilor prezentate de autoritățile locale din municipiul Lupeni, organizatori ai acestei nedei, împreună cu Asociația Pro Straja și comunitatea momârlanilor din zona de vest a Văii Jiului, duminică, începând cu ora 12,15 va avea loc CONCURSUL DE CAI iar de la 12.30 este programat un SPECTACOL ARTISTIC în aer liber, în zona centrală a stațiunii, susținut de îndrăgiți interpreți de muzică populară. Pe scenă vor urca artiști precum: Vasile Conea, Adrian Stanca, Raluca Stanca, Oana Stanca, Ileana Lăceanu, Denisa Mureșan, Nela și Mitică Mihalache, Raul Sîrb și orchestra ”Cântec românesc”.

Ne bucurăm că putem aduce în atenția turiștilor de la Straja, dar și a cetățenilor din municipiul Lupeni și din întreaga Vale a Jiului unul dintre cele mai frumoase obiceiuri ale oamenilor de pe aceste meleaguri și una dintre cele mai frumoase nedei câmpenești organizate în regiunea Văii Jiului. Rugăm paticipanții să vină îmbrăcați, la rândul lor, în straie populare românești, pentru a aduce în acest fel un omagiu și costumelor tradiționale într-un an atât de important cum este 2018-Acum Centenarului”, spune primarul Lucian Resmeriță.

Organizatorii așteaptă cât mai mulți oameni să urce duminică, 24 iunie la Straja, pentru a se bucura de acest eveniment special, devenit un punct de atracție deosebit al acestei stațiuni.