Petroșaniul nu renunță la termoficare

Home Administrație Petroșaniul nu renunță la termoficare

Cu toate că a rămas probabil singurul beneficiar al CEH în ceea ce privește posibilitata furnizării de agent termic în sistem centralizat din Valea Jiului, Petroșaniul nu rennță la colaborarea în acest sens cu Complexul Energetic Hunedoara.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi apreciază că, deși numărul abonaților societății de termoficare de la Petroșani a scăzut în ultimii ani, există încă cerere pentru furnizarea de agent termic, motiv pentru care municipalitatea din Petroșani are în vedere contractarea acestui serviciu și pentru iarna anului 2018-2019. ”Din punctul nostru de vedere, termoficarea poate funcționa fără probleme și în iarna viitoare. Considerm că acest sistem de termoficare este încă unul viabil și ne-am pregătit pentru a putea prelua agentul termic de la Paroșeni și de a-l livra instituțiilor de pe raza municipiului Petroșani și cetățenilor care au rămas racordați la acest sistem centralizat. Vom discuta și cu cei de la CEH să vedem în ce măsură și în ce condiții pot și ei să furnizeze agent termic în iarna viitoare”, spune primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

La Petroșani, furnizarea de agent termic se va face tot prin intermediul societății Termoficare SA care, aflată în insolvență, a fost preluată de un executor, dar acest lucru nu constituie o problemă în funcționarea serviciului de termoficare.