„Festivalul Luminii” de la Deva se reprogramează pentru sâmbătă, 23 iunie

Festivalul Luminii – ediţia a VIII-a se reprogramează pentru sâmbătă, 23 iunie 2018, ca urmare a vremii nefavorabile. Evenimentul va avea loc în Parcul „Cetăţii” din Deva, între orele 17.00-23.00.

Peste 10.000 de lumânări şi gulguţe din hârtie reciclată vor crea atmosfera de poveste a festivalului, luminând aleile parcului. Aproape 100 de voluntari şi cercetaşi vor împărţi zona în cinci mari arii, separate în funcţie de activităţile care se vor desfăşura în fiecare dintre acestea.

Aria Inspiraţională va fi una dintre cele mai largi şi va include ateliere de vise, gânduri bune şi pictură pe pânză, ateliere de meditaţie, de bătaie în culori şi mandale creative (cercuri alcătuite din imprimeuri geometrice simbolizând geometria Universului). În centrul atenţiei va fi un schimb inedit de cărţi: trecătorii vor putea lua o carte în schimbul alteia, se vor aşeza pe iarbă şi vor citi cufundaţi în lumea gândurilor.
În Aria Copilăriei vor fi organizate ateliere de pictură pe faţă, jocuri şi pişcători colorate, dar şi un cort de board games în care sunt aşteptaţi toţi copiii pasionaţi de jocurile sportive de masă.

Programul festivalului include şi Aria Jongleriilor, unde participanţii vor avea ocazia să-şi testeze echilibrul şi coordonarea corporală, intrând, pentru o seară, în lumea minunată a circului.

Zona centrală a Parcului “Cetăţii” va fi dedicată fotografiei şi concertelor de muzică folk, iar în Aria Cercetăşiei va fi organizat un atelier de noduri în care cercetaşii între 7 şi 11 ani îi vor învăţa pe participanţi o varietate de noduri utile în diferite situaţii.

Festivalul Luminii, ediţia a VIII-a este organizat de Primăria Municipiului Deva, Centrul Cultural “Drăgan Muntean” şi Cercetaşii României – Centrul Zonal Deva.